İstanbul Modern'de ziyaretçi rekoru kırıldı!

Japon sanatçı Chiharu Shiota "Dünyalar Arasında" sergisine ev sahipliği yapan İstanbul Modern eylül ayında rekor sayıda ziyaretçiyi ağırladı.

İstanbul Modern’de sezon hızlı başladı. Eylül ayında ziyaretçi sayısı rekor bir seviyeye ulaşarak 85 bin kişiye ulaştı. Sanatseverler, 6 Eylül’de açılan Japon sanatçı Chiharu Shiota’nın sergisi başta olmak üzere Olafur Eliasson ve Ozan Sağdıç’ın sergilerine de büyük ilgi gösterdi

Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100’üncü yıldönümü vesilesiyle açılan Chiharu Shiota'nın "Dünyalar Arasında" sergisi, açıldığı günden beri yoğun ilgi görüyor. Sanatçının, sergi salonunu ağ benzeri kırmızı ipliklerle sardığı büyük ölçekli yerleştirme, kişisel ve kolektif hafızayla ilişkilendirilmiş bireysel hikâyeleri keşfetme imkânı sunuyor.

Tüm dünyada gerçekleştirdiği projeler ve yapıtlarıyla büyük ilgi gören sanatçı Olafur Eliasson’un "Senin Beklenmedik Karşılaşman" başlıklı sergisi ise 7 Haziran’dan bu yana izleyiciyle buluşuyor. Eliasson, doğanın ve algının sınırlarını sorgulayan bu sergide ışık, su ve hareket gibi unsurları kullanarak izleyicilere sürprizli deneyimler sunuyor. Sergi, sanatçının 30 yıllık kariyerinden kapsamlı bir seçkiye ev sahipliği yapıyor.

Türkiye fotoğraf tarihinin en önemli isimlerinden Ozan Sağdıç’ın “Fotoğrafçının Tanıklığı” adlı sergisi ise dünyada fotoğrafın en yaygın türlerinden biri olan belgesel fotoğrafa odaklanıyor. Türkiye’nin 1950’lerden itibaren sosyal, politik, ekonomik, kültürel ve görsel tarihine de ışık tutmayı amaçlayan sergi 20 Ekim’e kadar görülebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

2 yıl süren restorasyonun ardından: 1700 yıllık Meryem Ana Kilisesi yeniden ibadete açıldı
İzmir'de 3 ayrı depoya operasyon: 28 milyon lira değerinde akaryakıt ele geçirildi
Anaokul öğrencilerini taşıyan otobüs yandı: 16 çocuk ve 3 öğretmen öldü

Kültür Sanat Haberleri