Çemberimde Gül Oya'nın yönetmeni Tomris Giritlioğlu hayatını kaybetti

Birçok kült dizi ve filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen ünlü yönetmen Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında hayatını kaybetti.

Çemberimde Gül Oya, Asi, Kurşun Yarası, Ihlamurlar Altında, Hatırla Sevgili, Gönülçelen, Bu Kalp Seni Unutur mu?, Kasaba, Karayılan gibi dizilerin yönetmenliğini yapan Tomris Giritlioğlu, uzun süredir gördüğü kanser tedavisine yenik düştü. Yönetmenliğin yanı sıra senarist ve yapımcılık da yapan Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında hayata veda etti.

Tomris Giritlioğlu kimdir, hangi dizi ve filmleri çekmiştir?

Tomris Giritlioğlu, 1957 yılında Konya'da doğmuştur. Hataylı bir ailenin kızı olan Giritlioğlu, Adana ve Ankara'da eğitimini tamamlamıştır. 1977 yılında Aycan Giritlioğlu ile evlenmiştir.

1988 yılında Tabletten Belgesele ve Beyoğlu adlı iki belgesel filmi çekmiştir. 1991 yılında ilk uzun metrajlı filmi Suyun Öte Yanı, 1999 yılında yönetmenliğini yaptığı Salkım Hanımın Taneleri isimli filmleriyle adını duyurmuştur.

TRT'den 2002 yılında emekli olan Tomris Giritlioğlu, Türkiye televizyonlarında kültleşen diziler olan Çemberimde Gül Oya, Asi, Kurşun Yarası, Ihlamurlar Altında, Hatırla Sevgili, Gönülçelen, Bu Kalp Seni Unutur mu? gibi işlerde yönetmen koltuğuna oturmuştur. Ilgaz adında bir oğlu vardır. Tomris Giritlioğlu uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

En Hamarat Benim'in sunucusu Kadir Ezildi, ikinci nişanını yaptı, takılan takılar düğünü aratmadı
Avcılar'da uyuşturucu operasyonu için düğmeye basıldı. 5 gözaltı
Şehit Şeyda Yılmaz, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanıyor

Kültür Sanat Haberleri