Bestekar Taşkın Savaş vefat etti

Türk tasavvuf müziğinin önemli isimlerinden musikişinas ve bestekar Taşkın Savaş vefat etti. Savaş’ın cenazesi Topkapı’daki Takkeci İbrahim Çavuş Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Çamlık Mezarlığı’na defnedildi.

Türk tasavvuf müziği sanatçısı Taşkın Savaş 73 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti. Daha önce beyin kanaması geçirdiği bilinen Savaş, bir süredir bu hastalık nedeniyle gördüğü tedavi sırasında kalp krizi geçirerek yaşama veda etti. 

Uzun yıllar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ’de görev yapan, son olarak Güngören Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde sanat yönetmenliği görevinde bulunan Savaş’ın vefatını eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner duyurdu.

Kaptaner sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Konserleriyle tasavvuf musikisini bizlere sevdiren Taşkın Savaş üstadımız rahmeti rahmana kavuştu. İnce ruhlu, duygulu, adı gibi aşkla dışarı taşan bir maneviyat dünyası vardı. Kültür AŞ'de bir dönem mesai arkadaşı olmaktan onur duydum. Mekanı cennet, makamı ali olsun" ifadelerini kullandı. 

Savaş’ın vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayımlayan İBB Kültür AŞ ‘Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz” diyerek, sanatçının cenaze bilgilerini paylaştı. Savaş’ın cenazesi bugün ikindi namazını müteakip Topkapı’daki Takkeci İbrahim Çavuş Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Çamlık Mezarlığı’na defnedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri