61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 5 Ekim'de başlıyor

Türkiye'nin en uzun soluklu festivali başlıyor! Antalya Altın Portakal Film Festivali 5 Ekim'de geleneksel bir seremoniyle açılışını yapacak. Antalya Altın Portakal Film Festival'i 12 Ekim'e kadar sürecek.

Her yıl renkli gösteriler eşliğinde büyük bir coşkuyla kutlanan festival, Sedef Avcı’nın sunuculuğunu ve Serhat Kılıç’ın sahne gösteri performanslarını üstlendiği açılış töreniyle başlayacak.

Kırmızı hali seremonisi

Öncesinde 60 yıldır geleneksel kırmızı halı seremonisi gerçekleşecek. Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanı ödüllü yönetmen Ferzan Özpetek ile jüri üyelerinin de hazır bulunacağı açılış töreninde ayrıca onur ve başarı ödülleri sunulacak.

Genç oyunculara başarı ödülü verilecek

Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer’e ‘onur ödülü’, genç oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli’ye de ‘başarı ödülü’ takdim edilecek.

Türk ve dünya sinemasının en yeni yapımlarını, beyazperdenin usta isimlerini sinemaseverlerle buluşturacak

En uzun soluklu festivallerden biri olan Altın Portakal 12 Ekim’e kadar Türk ve dünya sinemasının en yeni yapımlarını, beyazperdenin usta isimlerini sinemaseverlerle buluşturacak olan festival kapsamında pek çok yan etkinlik de düzenlenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri