31. Altın Koza Film Festivali ödül töreninde boş salona ödül konuşması

31. Adana Altın Koza Film Festivali ödül töreni ulusal uzun metraj yarışması sonuçlarının açıklanmasından sonra salonun neredeyse boşalması nedeniyle eleştirilerin odağı oldu.

31. Adana Altın Koza Film Festivali ödül töreni ulusal uzun metraj yarışması sonuçlarının açıklanmasından sonra salonun neredeyse boşalması nedeniyle eleştirilerin odağı oldu.

Ulusal Belgesel Yarışması Jürisi Yönetmen Serdar Kökçeoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Belgesel ve Kısa film ödülleri esnasında salon boştu. Sansür ve görünürlük sorunu yaşayan bu alanlara sinema dünyasının ilgisizliği cidden inanılmaz boyutlarda. Neyse ki bu durumu sahnede dile getirenler oldu" diyerek ekranlara yansımayan bu durumu gözler önüne sermiş oldu.

Filmlerde sansür ve görünürlük sorunu

Kısa film jürisinden Yönetmen Tufan Taştan ise sahnede ödülleri takdim etmeden önce yaptığı açıklamada kısa filmlere gereken değerin verilmemesine ilişkin konuştu. Taştan’ın "Kısa filme verilen değer geleceğin sinemasına verilen değerdir" sözleri dakikalarca salonda kalanlar tarafından alkışlandı.

Yılmaz Güney’i her sene olduğu gibi bu sene de onurlandıran Adana Altın Koza Film Festivali’nin ödül konuşmalarıysa bu sene yerini çoğunlukla "suya sabuna" dokunmayan teşekkür konuşmalarına bıraktı. Yönetmen ve oyuncular geçen senelerde olduğundan farklı olarak belki de geçen sene Antalya Film Festivali’nin sansüre uğramasının da etkisiyle güncel siyasetten uzak durmayı tercih ettiler.

Konuşma boş salona yapıldı

Ulusal kanallardan yayının kesilmesi, ünlü jüriler ve ana yarışma ekiplerinin de salonu terk etmesiyle, En İyi Belgesel Film ödülünü alan Zamanın Kıyısında Sınav filminin yönetmeni İlkay Nişancı, belki de gecenin en dolu konuşmasını maalesef boş salona yapmış oldu.

İşte Altın Koza Film Festivali'nden görüntüler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Metro İstanbul duyurdu: T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda seferler normale döndü

Kültür Sanat Haberleri