Türkiye'nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında?

Dünyanın en zenginleri belli oldu listenin başında Elon Musk yer alırken devamında ise Türkiye'den dünyanın en zengin insanı İbrahim Erdemoğlu seçildi.

Forbes 2023 milyarderler listesine göre SASA Polyester'in sahibi İbrahim Erdemoğlu, Türkiye'nin en zengin milyarderi oldu. Peki Türkiye'nin en zengin adamı İbrahim Erdemoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İbrahim Erdemoğlu'nun çalışmaları nelerdir?

İBRAHİM ERDEMOĞLU'NUN VARLIĞI NE KADAR?

Türkiye'nin en zengin milyarderi SASA Polyester'in sahibi İbrahim Erdemoğlu'nun serveti 5 milyar 300 milyon dolar olarak açıklandı.

İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR?

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, babasının işi olan halıcılık işine üniversite yıllarında başladı. Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nde tamamlamıştır. Hem çalışan hem de okuyan İbrahim Erdemoğlu, meslek hayatına babası Mehmet Erdemoğlu'nun ilke ve değerlerine göre yön verdi.

İbrahim Erdemoğlu, 1962 yılında Besni'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep'te tamamladı. Aktif iş hayatına 1983 yılında başladı. 1998 yılında bugün kilim sektöründe dünya lideri olan Merinos Halı'yı kurdu. Halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2005 yılında köklü bir halı markası olan Dinarsu'yu Akkök Grubu'ndan devralmıştır. 2015 yılında dünyanın önde gelen polyester elyaf, filament ve polimer üreticilerinden Sasa Polyester A.Ş. şirketin Q hissesini Sabancı Holding'den satın aldı. Gerekli ihalenin ardından Ağustos 2015'te Erdemoğlu Holding'in Sasa Polyester A.Ş'deki hissesi 0,8 £'e ulaştı. Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Erdemoğlu, doğduğu, büyüdüğü ve derinden bağlı olduğu şehirler için pek çok kurumsal sosyal sorumluluk projesine imza attı. Kazandığını paylaşma ilkesini uygular. Camilerden taziye evlerine, okullardan müzelere, karakollardan öğrenci yurtlarına, parklardan tıp merkezlerine kadar birçok eseri ülkemiz insanına bağışlamıştır. Sonunda Mehmet Erdemoğlu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'ni kurdu.

İbrahim Erdemoğlu, gururlu kadrosu, son teknoloji ile donatılmış dünya standartlarındaki üretim tesisleri ve lider ihracat firmaları ile kariyerine yeni hayaller ve hedeflerle devam etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Debby Ryan kimdir? Debby Ryan hayatı
Hilary Duff kimdir kaç yaşında, nereli ? Hilary Duff ne iş yapıyor?
Kerem Bürsin kimdir, nereli, kaç yaşında? Kerem Bürsin hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Kimdir? Haberleri