Müzisyen Tanju Okan kimdir, neden öldü? Tanju Okan filmi ne zaman çıkacak?

Sanatçı Tanju Okan'ın hayatı film olacak. Detaylar, müzisyen Sina Koloğlu tarafından paylaşıldı. Peki müzisyen Tanju Okan kimdir, neden öldü?

İlknur Salih - Tanju Okan'ın hayat hikayesi beyaz perdeye taşınacak. Öyle Sarhoş Olsam Ki, Hasret, Kadınım ve Deniz Ve Mehtap şarkılarıyla tanınan Tanju Okan'ın filminin yönetmenliğini, Çukur dizisinin yönetmeni Sinan Öztürk üstlenecek. Peki müzisyen Tanju Okan kimdir, neden öldü? Tanju Okan filmi ne zaman çıkacak?

TANJU OKAN KİMDİR?

27 Ağustos 1938 İzmir doğumlu Tanju Okan 1996 yılında 58 yaşındayken İzmir'de vefat etti. Şarkıcı, müzisyen ve oyuncu olan Tanju Okan ilköğretimini Manisa'da, liseyi ise Balıkesir'de tamamladı. Müzik kariyerinde birçok parçayı seslendirdi. Bununla birlikte birçok film çalışmalarında yer aldı. Ölümünün ardından Bir Zamanlar, Best Of Tanju Okan iki albümü çıktı. Cübbeli Gelin, Fakir Bir Kızı Sevdim, Cımbız Ali, Gazap Rüzgarları, Berdul Kız, İçimdeki Alev, Aşkın Kanunu yer aldığı projelerden bazılarıdır.

1990'lı yılların ortalarında Tanju Okan'a siroz teşhisi konuldu. Aralık 1995'te kangren tehlikesiyle sol bacağı diz üzerinden kesildi. Hastalığına rağmen şarkı söylemeyi bırakmayan Okan'ın durumu yeniden kötüleşti. 15 Nisan 1996'da Kültür Bakanlığı ve POPSAV, sanatçı için özel bir gece düzenledi ve Sezen Aksu, Barış Manço ve Cem Karaca gibi isimler Okan için sahneye çıktı. Bu konserden sonra çok geçmeden Okan hayata gözlerini yumdu. 

SİNAN KOLOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından Tanju Okan'ın filminin çekileceğine dair açıklama yapan Sinan Koloğlu şu ifadeleri kullandı: "Tartışmasız Türk Popüler Müziği'nin önemli sesiydi. 'Hasret' ya da 'Kadınım' bizim kuşağın unutamayacağı şarkılar. Yaşamı hızlı geçti, olağanüstü bir ses...
Tanju Okan'ın hayatı film oluyor. Filmi Ay Yapım çekecek. İzin, geçtiğimiz yıl vefat Tanju Okan'ın oğlu Tansu Okan'ın annesi Semra Bahar'dan alındı. Filmin yönetmeni 'Çukur'un da başarılı yönetmeni, Sinan Öztürk olacak. 'Tanju Okan'ın adına yakışır bir bir film yapmak istiyoruz' diyor, Ay Yapım cephesi. Film henüz emekleme aşamasında. 'Çok iyi bir araştırma yapmamız gerekir' diyor yapım tarafı.
Peki ne zaman? Şimdilik bir zaman verilemiyor. Net olan film için alınan izin ve araştırma çalışmalarına başlanması."

"Bir 'Kadınım' şarkı hikayesi vardır. Çekilecek filmin en önemli sahnelerinden birine aday olacak duygusallıkta. Tanju Okan büyük aşkından uzakta kendini içkiye vermiştir. Dostu Mehmet Teoman ile birlikte oldukları bir zaman dilimi. Evde Serge Reggiani çalmakta . Mehmet Teoman'ın kaleminden 'Eşyalar toplanmış seninle birlikte, anılar saçılmış odaya her yere' sözleri. 'Kalk' diyor Tanju Okan'a Teoman ve kayda giriyorlar. Tek kayıt, üstünde hiç bir oynama yapılmadan... Duyduğum Mehmet Teoman' ın anıları, filmin gerçekleşmesine büyük katkı verecek. Kendisi ile görüşmeler yapılıyor.
KİM OYNAYABİLİR?
Aklıma bir isim gelmedi. Sizinle paylaşayım dedim. Siz bu rolü hangi oyuncuya vermek istersinizi? Cevaplarınızı bekliyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kimdir? Haberleri