Merkez Bankası’nda istifa eden Emrah Şener kimdir, kaç yaşında, görevi, eğitimi ve kariyeri nedir?

TCMB’nin başkan yardımcısı Emrah Şener’in istifa ettiği iddia ediliyor. İstifa haberinin ardından Emrah Şener’in hayatı da merak konusu olmaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan gelen son haber ekonomi kulislerinde şok etkisi yarattı. Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım ile olay yaratacak istifa haberini duyurdu. Babuşçu paylaşımında; "TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener istifa etti" diyerek yeni gelişmeyi duyurdu. Haberin yayılmasının ardından pek çok kişi Emrah Şener’in kim olduğu merak etmeye başladı. İşte Merkez Bankası’nda istifa ettiği haberiyle gündem olan Emrah Şener’in hayatı ve kariyerine dair merak edilenler…

Emrah Şener kimdir, kaç yaşında, eğitimi ne?

1978 yılında dünyaya gelen Emrah Şener, TCMB’yi fiilen yöneten iki kişiden biri olarak gösteriliyordu. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi olan Emrah Şener, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Ardından London School of Economics’te Ekonomi-Finans Yüksek Lisans programını tamamladı. Yüksek Lisans programını tamamladıktan sonra Imperial College London’da Matematiksel Finans üzerine Doktora derecesini aldı.

Pek çok bankada çalıştı

Çalışma hayatına 2003 yılında bankacılık sektöründe başlayan Şener, Londra’da HSBC ve Citibank’ta görev yaptıktan sonra Bank of America’nın Yapılandırılmış Ürünler Grubunda Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı iş birliği ile Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan İstanbul Risk Yönetimi Laboratuvarı’nın Direktörlüğünü yürüttü. Dr. Emrah Şener, 2 Eylül 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Merkez Bankası başkan yardımcıları görevden alındı
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi gün, saat kaçta açıklanacak temmuz 2023?
Merkez Bankası’nın yeni yönetimi belli oldu! İşte Hafize Gaye Erkan’ın A Takımı…

Kimdir? Haberleri