Meclise giren en genç milletvekili Zehranur Aydemir kimdir, nereli, siyasi kariyeri?

28. dönem seçimlerinde meclise giren en genç milletvekili adayı Zehranur Aydemir birçok kişi tarafından oldukça merak ediliyor. Peki Zehranur Aydemir kimdir, nereli, siyasi kariyeri nedir? Detaylar haberimizde..

Hüsamettin Ozan Aslan- Zehranur Aydemir, 2023'de yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde adını meclise giren en genç milletvekili olarak duyurmuştu. Pek çok kişi de Zehranur Aydemir'i merak ediyor. Peki Zehranur Aydemir kimdir? Nerelidir? Zehranur Aydemir'in siyasi kariyeri nasıldır? Zehranur Aydemir hangi partiden milletvekili seçilmiştir? Zehranur Aydemir'in hayatı ve hayatına dair tüm detayları haberimizde derledik.

Zehranur Aydemir kimdir? Nereli?

Zehranur Aydemir 1998 yılında doğmuştur. Rizeli bir ailenin çocuğudur. Ankara'da dünyaya gelmiştir. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ni tam burslu olarak kazanmıştır. Aydemir, endüstri mühendisliği ve ayrıca bilgisayar mühendisliği bölümlerinde çift ana dal yapmıştır.

Zehranur Aydemir hangi partiden milletvekili seçilmiştir?

Zehranur Aydemir, AK Parti'den Ankara milletvekili seçilmiştir.

Zehranur Aydemir'in siyasi kariyeri nasıldır?

2023 Türkiye 28. Dönem Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde AK Parti Ankara milletvekili seçilmiştir. 28. Dönem meclis parlamentosunun en genç üyesi olmuştur. Aydemir, 18 yaşında AK Parti Ankara teşkilatlanmasında görev almaya başlamıştır. Daha sonra AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Halen de AK Parti'de AR-GE ve Eğitim Başkanı olarak görev yapıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kimdir? Haberleri