İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu kimdir?

İstanbul Barosu'nda yapılan seçimde Genel Başkan İbrahim Özden Kaboğlu seçilmesinin ardından gözler Kaboğlu'nun kim olduğu sorusuna çevrildi. Peki İbrahim Özden Kaboğlu kimdir, kaç yaşındadır, evli midir, nerelidir? İşte yanıtı...

İstanbul Barosu'nda bugün yapılan 126. Genel Kurulu başkanlık seçimde resmi olmayan sonuçlara göre İbrahim Özden Kaboğlu, yeni dönemde başkan seçildi. 11 adayın yarıştığı başkanlık yarışından Kaboğlu, 7 bin 197 oy alarak seçimi kazandı. İstanbul Barosu'nun yeni Genel Kurul Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu'nun kim olduğu, biyografisinin yanı sıra nereli, kaç yaşında ve evli mi gibi sorular soruluyor. Peki İbrahim Özden Kaboğlu kimdir? İşte yanıtı...


İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu kimdir, mesleği ne, kaç yaşında, kiminle evli?

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu, 10 Nisan 1950 yılında Artvin'in Borçka ilçesinde dünyaya gelmiştir. Laz bir ailenin çocuğu olan Kaboğlu, avukat, akademisyen ve siyasetçidir.


1974 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Kaboğlu 1981 yılında ise doktorası için Limoges Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nde eğitimini tamamladı. Doçentliğini 1987, profesörlüğünü işe 1994 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi üzerinde yapmıştır.

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu


İbrahim Özden Kaboğlu, 2003 yılında Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanlığına getirilmesinin ardından Azınlık ve Kültürel Haklar Raporu'nun açıklarken fiziksel şiddete uğramıştır. 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararnamesi gereğince Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden ihraç edilmiştir.

02 Haziran 2022 yılında ise Fransa'nın en prestijli nişanı Légion d’Honneur madalyasını almıştır. 20 Ekim 2024 yılında ise İstanbul Barosu 126. Genel Kurulu'ndaki başkanlık yarışında 7 bin 197 oy alarak seçimi kazandı ve yeni İstanbul Barosu Başkanı olarak görevlendirildi.

2007 yılından beri Birgün Gazetesi'nde yazılar yazan İbrahim Özden Kaboğlu, Münevver Kaboğlu ile evlidir.

İbrahim Özden Kaboğlu siyasi kariyeri

Kaboğlu, 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul milletvekili seçilmiştir. 2023 yılında ise genel seçimlerde CHP'den aday adayı gösterilmesine rağmen aday seçilmemiştir.

İstanbul Barosu başkanlık seçiminde hangi adaylar yarıştı?

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 126. İstanbul Barosu Genel Başkanlık yarışında 11 aday yarıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre İbrahim Özden Kaboğlu 7 bin 197 oy alarak yeni Baro Başkanı oldu.


Adaylar arasında yarışan Hasan Kılıç 5 bin 537 oy ile ikinci oldu. Avukat Hakları Grubu'nun adayı Mehmet Turgay Bilge 4 bin 993 oy ile üçüncü olurken, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Filiz Saraç 4 bin 67 oy ile dördüncü oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Hürjet'ten bir ilk: Ses hızı ile uçuş yapacak, uçuş nerede ve ne zaman olacak, saat kaçta?
Kapış kapış satılan Dubai Çikolatası en ucuz kaç lira, hangi marka ne kadara satılıyor, güncel Dubai Çikolatası fiyat listesi?
Yenidoğan Çetesi skandalında adı geçen Medlife Hastanesi önünde gerilim: Polis ekipleri sevk edildi

Kimdir? Haberleri