Halle Berry kimdir, nereli, kaç yaşında ?

Halle Berry, 1966 doğumlu Amerikalı aktris. Ünlü yıldız, Monster's Ball filmindeki rolüyle 2002 Akademi Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanarak bu ödülü kazanan ilk Afrika doğumlu aktris oldu.

Necdet Oktay Apaydın - Halle Maria Berry, 14 Ağustos 1966'da Cleveland, Ohio'da Liverpool doğumlu Kafkas Anne Hawkins ve Afrikalı-Amerikalı Jerome J. Berry'nin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Ailesi, Ohio'daki Hares Department Store'daki büyük bir mağazadan sonra ona "Hare" adını verdi. Berry, beyaz bir anne, siyahi bir baba ve kendisinden yedi yaş büyük olan Heidi adında bir ablanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz dört yaşındayken ailesi boşandıktan sonra psikiyatri hemşiresi olan annesi tarafından büyütüldü.
Halle Berry çok başarılı ve popüler bir öğrenciydi. Berry, Bedford Lisesi'ndeyken okul gazetesinin editörü, onur üyesi, sınıf başkanı, amigo kız olarak görev yaptı ve mezuniyet gecesinde okulun Kraliçesi seçildi. Higbee'nin çocuk bölümünde çalıştıktan sonra Berry, Cuyahoga Community College'a gitti. Bu süre zarfında Berry birçok güzellik yarışmasında yarıştı ve önce Miss Ohio'yu, ardından Miss Teen All-American'ı ve ardından Miss USA'yı kazandı. 1986'da Miss World'de altıncı oldu ve Amerika Birleşik Devletleri'ni temsil etti.

Doğum tarihi : 14.Ağustos.1966

Halle Berry kaç yaşında : 57

Kilo & Boy : -

Burcu : Aslan

Meslek : Sinema Oyuncusu

Halle Berry doğum yeri : Cleveland, Ohio, ABD

1980'lerin sonunda Berry, modelleme ve oyunculuk alanında kariyer yapmak için Chicago'ya taşındı ve Chicago Force televizyon dizisinde rol almaya başladı. Ünlü televizyon yapımcısı Aaron Spiering, Charlie's Angels'ın çekilmek üzere olan yeni bir versiyonunda bir Afrikalı-Amerikalı adamın oynamasını istedi ve Berry dizi için seçmelere katıldı. Gösteri yayınlanmadı, bu yüzden rolü oynayamadı ama Berry'yi çok seven Spelling, becerilerini geliştirmesi için onu cesaretlendirdi.

1989'da kısa ömürlü ABC televizyon dizisi Living Dolls'da Emily Franklin'i oynamaya başladı. Berry'nin dikkatini çeken ilk rol, Spike Lee'nin Jungle Fever filmindeki uyuşturucu bağımlısı Vivian rolüydü. Berry ilk yardımcı rolünü Strictly Business filminde aldı ve 1996'da Sandra Beecher hakkında gerçek hayattan Race the Sun filminde rol aldı. Aynı yıl Kraliçe şunları söyledi:
Ayrıca 'The Story of an American Family'nin TV versiyonundaki melez köle rolüyle izleyicilerin dikkatini çekti. 2000 yılında çizgi roman X-Men ve devam filmi X2'nin film uyarlamasında Storm'u oynadığı için uluslararası tanınırlık kazandı.
X-Men United ve X-Men:
The Last Stand'da da rol aldı. 2001'in sonlarında Monster's Ball filminde katil Letitia Musgrove'un karısını oynadığı için En İyi Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü kazandı. Bu ödülü kazanan ilk Afrika doğumlu aktris olan Berry'nin kostümü, son 75 yılın en popüler kostümü seçildi.

Kırk yıl önce, 2002 Bond filmi Başka Bir Gün Öl'de Bond kızı Jinx'i canlandıran Berry, James Bond filmi Dr. Martin'de Ursula Andress rolünü yeniden canlandırıyor. Hayır". 2003 yılının sonlarında, ilk büyük film rolü olan psikolojik gerilim Gothika'da rol aldı. Berry'nin performansı burada tanınmadı ve 2005 Razzie En Kötü Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Ünlü oyuncu duruma tepki olarak "Zirveye ulaşmak için aşağıya bakmalısınız" yorumunu yaptı. Kamera arkasında da yer almak isteyen oyuncu, "The Broke Diaries" ve "Mixed" kitaplarının yazarı romancı Angela Nissel'e yetişiyor.
My Life in Black and White adlı iki diziye ortak başladı. Uzun süredir Revlon modeli olan Berry, Versace'nin yeni yüzü olarak açıklandı. Genellikle dünyanın en seksi kadınlarından biri olarak anılan yıldız, Hollywood'un en çok kazanan aktrislerinden ve en çok kazanan siyahi aktrislerden biri ve "Gothika" olarak anılıyor. Kedi Kadın filmlerinin her biri 14 milyon dolar kazandı. Hannah Little lakaplı Berry, iki kez evlendi. İlk olarak 1992'de profesyonel beyzbol oyuncusu David Justice ile evlendi. 1996 yılında bir ilişki ve geçimsizlik nedeniyle evliliklerini bitirdikten sonra 2001 yılında müzisyen Eric Benét ile evlendi. Çift, 2004 yılında Benet'in sadakatsizliği nedeniyle ayrılmıştı ancak 2005 yılında boşanmıştı. Ayrılırken Berry'nin ağzından çıkan sözler ise şöyle:
"Aşkı istiyorum ve onu bulmak istiyorum."

Versace'de bir fotoğraf çekiminde tanıştığı Kanadalı model Gabriel Aubry ile 2006'dan beri birlikte olan Berry, evliliğinin kendisine sorulması üzerine artık geleneksel yolu istemediğini ve imzaların eskisi kadar önemli olmadığını söyledi.

Evlilikleri:
1.eşi: 1 Ocak 1993 tarihinde David Justice ile evlendi. 24 Haziran 1997 tarihinde boşandı.
2.eşi: 24 Ocak 2001 tarihinde Eric Benet ile evlendi. 3 Ocak 2005 tarihinde boşandı.
2005- 2010 yılları arasında Moda Mankeni Gabriel Aubry ile birlikte yaşadı. Nahla (d.16 Mart 2008) adında bir kız çocuğu vardır.
3.eşi: 13 Temmuz 2013 tarihinde Olivier Martinez ile evlendi. Maceo Robert Martinez (d. 5 Ekim 2013) adında bir oğlu vardır. 28 Ekim 2015 tarihinde boşandı.

Ödülleri:
2002 - 74.Oscar Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu (Kesişen Yollar)
2002 - 52.Berlin Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu (Kesişen Yollar)
2000 - 57.Altın Küre Ödülleri - En İyi TV Oyuncusu (Introducing Dorothy Dandridge)

Filmleri ve Dizileri :
Yapımcı :
2016 - Kidnap (Sinema Filmi)
2014 - Extant (TV Dizisi)
2005 - Lackawanna Blues (TV Filmi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kimdir? Haberleri