CHP MYK üyesi Aysu Bankoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

CHP’nin bugün açıklanan MYK’sında yer bulan Aysu Bankoğlu’nun hayatı ve siyasi kariyeri merakla araştırılmaya başlandı. Peki Aysu Bankoğlu kimdir?

Cansev Temuçin - Cumhuriyet Halk Partisi yeni yönetim kadrosunu belirledi. Kamuoyu ile paylaşılan yeni MYK üyeleri arasında Aysu Bankoğlu da yer aldı. CHP MYK’da tanıtım ve halkla ilişkilerden sorumlu üye olarak görev yapacak olan Bankoğlu’nun hayatı merak ediliyor. CHP’nin yeni MYK üyesi Aysu Bankoğlu kaç yaşında, evli mi, ne iş yapıyor? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Aysu Bankoğlu kimdir?

CHP MYK’nın tanıtım ve halkla ilişkilerden sorumlu üyesi olan Aysu Bankoğlu, 1989 yılında Bartın’da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Bankoğlu, İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi’nde ve Amerika'da bulunan Cornell Üniversitesi’nde seminerlere katıldı. İyi düzeyde İngilizce bilen Aysu Bankoğlu, Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği üyesidir. Bankoğlu yüksek lisansını ise Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku bölümünde “Yasama Meclislerinde Komisyonlar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun Yasama Sürecindeki Rolü” konulu tezi ile yaptı.

Aysu Bankoğlu kariyeri

İstanbul’da serbest avukat olarak görev yapan Aysu Bankoğlu, 2018 yılında düzenlenen seçimlerde CHP Bartın milletvekili olarak TBMM’ye 27. Dönem’de girmeye hak kazandı. 27. Dönem 1., 2. ve 3. Yasama Yılları'nda CHP TBMM Grup Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. CHP’nin 37. Olağan Kurultayı'da, CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi ve hâlen bu görevini sürdürmektedir. Bankoğlu, 14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında TBMM’ye yeniden girmeye hak kazandı. Bankoğlu, 5 Haziran 2023 günü açıklanan yeni CHP MYK’sında tanıtım ve halkla ilişkilerden sorumlu üye olarak yer buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kimdir? Haberleri