Bahattin Yücel kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri

Bahattin Yücel bugünün en çok aranan isimleri arasında yer aldı. Peki, Bahattin Yücel kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri haberimizde yer almaktadır.

Türk siyasetinde öneml isimlerden biri olan Bahattin Yücel, son dönemde Gazete Pencere'de köşe yazıları yapmakta ve programlara katılmaktadır. Siyasi geçmişi nedeniyle de tanınan Yüksel, bugünün en çok aranan isimelrinden biri oldu. Knedisi hakkında internetteki arama motorlarında sııkça araştırma yapılmaktadır. Peki, Bahattin Yücel kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri haberimizde yer almaktadır.



Bahattin Yücel kimdir?

Mehmet Bahattün Yücal, (d. 1949 Aydın/Nazilli) Turizmci, siyasetçi, eski Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu (TURSAB) Başkanı, XIX. ve XX. Dönem İstanbul Milletvekili- eski Turizm Bakanıdır. Annesinimn adı Vehbiye, babasının ismi ise Mehmet'tir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur. İngilizce ve Almanca olmak üzere iki dil bilmektedir.

Mehmet Bahattin Yücel, Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi alanında uzmanlaştı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Sekreteri ve Başkanı olarak görev yaptı.  

Bahattin Yücel, 1991 ve 1995 genel seçimlerinde ANAP’tan XIX. ve XX. Dönem İstanbul Milletvekili seçilerek, 20.10.1991 – 18.04.1999 arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Refah-Yol Hükümeti döneminde Turizm Bakanı olarak görev yaptı. Daha sonra SMP ve DYP’ye iltihak etti.  1998’de ANAP’a geri döndü. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kimdir? Haberleri