Yasaklı yola girdi, kaza yaptı: 2 yaralı

Yasak olduğu yola giren elektrik malzemesi yüklü kamyon şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle kaza yaptı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Sarıyer'de kamyonların girmesinin yasak olduğu yola giren elektrik malzemesi yüklü kamyon şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle önce elektrik direklerine çarptı ardından da bir evin bahçesine uçtu. 2022 yılında ise aynı evin üzerine TIR ve kamyon uçmuştu.

Kaza, 15.00 sıralarında Maden Mahallesi, Özdereiçi Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, kamyon girişinin yasak olmasına rağmen Yalçın Macit'in kullandığı 41 AAS 188 plakalı ve elektrik malzemesi yüklü kamyon Özdereiçi Sokağa girdi. Bir süre sokakta ilerleyen kamyon rampa aşağı inerken frenlerinin tutmaması nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkarak elektrik direğine çarptı. Bu sırada aşağı doğru geri geri gitmeye devam kamyonda bulunan şoför Yalçın Macit ve yanında bulunan Hasan Kara kamyondan atladı. Hızla aşağı doğru gitmeye devam eden kamyon yol kenarındaki bariyerleri aşarak bir evin bahçesine uçtu. Bu sırada kamyondan atlayan şoför ve yolcu, kamyondan dökülen malzemelerin altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri kamyondan dökülen malzemelerin altında kalan yaralıları kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

2022'DE EVİN ÜZERİNE TIR VE KAMYON UÇMUŞ

Ağır tonajlı araçların girmesinin yasak olduğu Özdereiçi Sokak'ta daha önce de benzer kazaların yaşandığı 15 Nisan 2022'de demir yüklü bir TIR'ın evin üzerine uçması sonucu evde bulunan 5 kişinin yaralandığı öğrenilirken, 23 Temmuz 2022'de evin üzerine bir kamyonun uçması nedeniyle 4 kişinin yaralandığı öğrenildi. İki yıl önce evin üzerine uçan kamyonun altında kalarak yaralanan Rafet Tosun, "Ben bu evin sakiniyim, burada defalarca kaza oluyor ama hiçbir yetkili yok. Kamyon frenleri tutmamış geldi buraya girdi. Bu onuncu kaza, yetkililer nerede? Kaç defa yazı yazdık, dilekçe verdik, mahkemeye verildi halen daha bu yolda bir önlem alınmadı. Buraya kamyonların girmesi yasak, söylüyoruz, gelen giden yok. Bu kaçıncı ya, ben TIR'ın altında kaldım 2022'de, ben TIR'ın altından çıktım, nerede yetkililer?" dedi.

"KONUM ÜZERİNE GELDİKLERİ İÇİN BU TÜR KAZALAR YAŞANIYOR"

Mahalle Muhtarı Nizamettin Temürcük, "Bu tür olaylarla sık sık karşılaşıyoruz. Fakat bununla alakalı bir önlem almak zorundayız. Maalesef bu 3 yada 4 oldu. Biz mahalle halkı olarak dilekçe yazıldı verildi. Önemli olan kamyonların buraya girmemesi hakkında biz sadece bu yazışmaların sonucunda "Kamyon giremez" tabelasını yukarıya da koyduk, aşağıya da koymuştuk fakat diğer arkadaşlar uzaktan geldikleri için konum bu tarafı gösteriyor. Vatandaş da bu konum üzerine geldiği için maalesef bu tür kazalar yaşanıyor" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Esenyurt'ta çöp kamyonunun çarptığı çocuk hayatını kaybetti: Şoför gözaltına alındı
Kocaeli'nde öğretmene saldırıya soruşturma: 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bir an önce hayata geçireceğiz'
Mustafa Kutlu, Üsküdar'da okurlarıyla buluştu

İstanbul Haberleri Haberleri