Üsküdar'da sokaktaki çöplerin temizlenmediği iddiasına yalanlama: 'Algı çalışması yapılıyor'

Üsküdar Belediyesi'nin sokaktaki çöpleri temizlemediği iddiasının sosyal medyada birçok hesap tarafından paylaşılmasının ardından belediye konuyu açıklık getirdi ve söz konusu çıkan iddiaları yalanladı.

Sosyal medyada iktidar yanlısı tarafından yapılan paylaşımlarda Üsküdar'da semt pazarının ardından çöplerin temizlenmediği iddia edilmişti. Paylaşılan görselde sokakta oluşan çöplerin temizlenmediği görülmüştü.

Paylaşımların dolaşıma girmesinin ardından Üsküdar Belediyesi'nden konuya dair yazılı açıklama geldi. Açıklamada Üsküdar'a ait olmayan bir fotoğrafla algı operasyonu yapılmaya çalışıldığı ve pazarın kalkmasının ardından belediye ekiplerince çöplerin temizlendiği ifade edildi.

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekiplerinin 123 araç ve 741 personel ile temizlik çalışmalarına devam ettiği belirtilen açıklamada "Oluşturulmak istenen algının farkında olduğumuzu belirtmek isteriz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün Üsküdar’ın sokaklarından olmayan bir fotoğrafla, semt pazarının ardından çöplerin temizlenmediği iddiasında bulunarak paylaşım yapan bazı hesaplar “Algı” oluşturmaya çalıştı. Ancak Üsküdar Belediyesi Temiz İşleri Müdürlüğü Ekipleri, 123 araç ve 741 personel ile günde 5 vardiya olarak temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Sosyal medya platformlarında bugün yapılan bazı paylaşımlarda belediyemizin dün kurulan bir semt pazarının ardından sokakta oluşan çöpleri temizlemediği, sokağın şu saatlerde dahi “pis” olduğu iddia edildi.

"Böyle bir sokak ya da yerde pazar kurulmadı"

Belediyemiz ekiplerince yapılan araştırmada, sokağın “Üsküdar’a ait olmadığı”, bir başka ilçeden paylaşılan bir görsel olduğu ve böyle bir sokak ya da yerde pazar kurulmadığı belirlendi.

Ayrıca, görselin düne ait olduğu da iddia edildi. Dün Üsküdar’da Çengelköy ve Selami Ali Mahallelerimizde pazar kurulmuştu. Bu alanlar pazarın kalkmasının ardından belediye ekiplerince temizlendi.

"Algının farkındayız"

Bilinmelidir ki; Üsküdar Belediyesi, tüm Üsküdarlıların sağlık ve temizliğinden sorumlu olarak titiz bir çalışma sürdürmektedir. Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri, 123 araç ve 741 personel ile temizlik çalışmalarına devam etmektedir. Ekipler günde 5 vardiya olarak çalışmalarını tüm mahallelerde sürdürmektedir. Ayrıca, 33 mahallede günde 6 araçla da ilaçlama çalışması da gerçekleştirilmektedir.

Oluşturulmak istenen algının farkında olduğumuzu belirtmek isteriz. Ancak belediyemiz tüm ekipleriyle sahada olup, çalışmalarını dikkatle sürdürmektedir. Basın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

Melih Gökçek de hedef almıştı

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de sosyal medya hesabından söz konusu fotoğrafı paylaşarak "CHP ÜSKÜDAR DA BELEDİYEYİ KAZANDIKDAN SONRA ÜSKÜDAR’IN HALİ…" notunu düşmüştü.

İBB Başkanlığı adaylığına yeşil ışık yakmıştı

Öte yandan 31 Mart yerel seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Sinem Dedetaş, İBB Başkanlığı adaylığına açık kapı bırakmıştı.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın programına konuk olan Dedetaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adayı olması durumunda İBB Başkanlığı yakıştırmalarına yanıt vermiş ve "Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. O yüzden bu gündemin nasıl olacağı, nasıl gelişeceği belli olmayacağı için biz kendi konularımız arasına bunu almıyoruz. En azından layık görülmek bile mutluluk verici.” ifadelerine yer vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Pendik'te uçan tekmeli kavga!
Ekipler harekete geçti: Türk bayraklarını çöpe atanlar araştırılıyor
Mehmet Şimşek, Bahçeli'nin ekonomi programına desteğini 'kıymetli' buldu

İstanbul Haberleri Haberleri