Üsküdar Amerikan Lisesi'nden Harvard'a uzanan başarı: Sıla Nur Yorulmaz

Üsküdar Amerikan Lisesi son sınıf öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz, 12.8 milyon liralık tam bursla Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü’nü kazandı.

İstanbul/Üsküdar Amerikan Lisesi (UAA) son sınıf öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz (18), Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü’nü 12.8 milyon liralık tam bursla kazandı. Kuantum kaos üzerine bir makale yazan ve çok amaçlı insansız hava aracı tasarımı yapan Sıla için Harvard Üniversitesi, 88 bin dolar (2 milyon 833 bin TL) burs verecek ve ekstra masraflar için 2 bin dolar ek ödeme yapacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş güzel haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. "Sizlerle Sıla Nur Yılmaz'ı tanıştırmak istiyorum" diyen Başkan Dedetaş yaptığı paylaşımda, "Sizlerle Üsküdar Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi Fizik Proje 12. sınıf öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz’ı tanıştırmak istiyorum. 12.8 milyon liralık tam bursla Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü’nü kazanan Sıla, Harvard Üniversitesi’ni akademik bursla kazanan Türkiye'deki 6 öğrenciden biri. Kuantum bilgisayarı, havacılık ve uzay teknolojileri alanında çalışmalarını devam ettiren Sıla, Üsküdar Belediyesi kısmi sponsorluğunda yapımı gerçekleşen ÜSKÜDAR İHA'nın da yazılımını gerçekleştirdi. Kendisi ile tanışmak, sohbet etmek beni çok mutlu etti. Bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyor ve onu yanaklarından öpüyorum." ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

DEM Parti'den Diyarbakır'da Kobani tepkisi: 'Mücadeleden geri adım atmayacağız'
Aziz Yıldırım’a Kalamış'ta tam destek
Turistlerin şikayeti sonrası: Balıklıgöl ile Göbeklitepe'deki başıboş köpekler toplatıldı

İstanbul Haberleri Haberleri