Üniversite öğrencileri "kadına yönelik" şiddete sessiz kalmayarak eylem yaptı

İstanbul'da bir üniversitenin öğrencileri, son günlerde yaşanan kadına yönelik şiddet ve cinayetleri protesto ederek eylem yaptı.

İstanbul'da geçtiğimiz Cuma günü İkbal Uzuner isimli genç kızın uzuvları kesilerek surlardan aşağı atılması Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırmıştı. 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in aynı şahıs tarafından hayatına son verilmesi tüm Türkiye tarafından tepki gösterilmeye ve İstanbul başta olmak üzere protestolar başlatılmıştı.


Bugün İstanbul Haliç Üniversitesi öğrencileri, okul kampüsünde vahşice öldürülen İkbal ve Ayşenur'u anarak kadın cinayetleri ve şiddetin sona ermesi için pankart açarak slogan attı.

Hak, hukuk, adalet diyerek protesto ettiler


Üniversitenin kadın öğrencileri, okul kampüsünde bir araya gelerek kadına yönelik saldırıları ve şiddeti kınadı. Yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen eylemde daha önce hayatını kaybeden kız çocukları ve bebekler de unutulmadı.

Öğrenciler "hak, hukuk, adalet" diyerek slogan atarken açtıkları pankartlarda daha önce yaşamları bir erkek tarafından yitirilen kadınların fotoğrafları ve çeşitli tepkili sözler yer aldı.

İşte o anlar...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbullular haftasonu plan yaparken 2 kez düşünün!
Ferrarisiyle gişelerde hız şovu yaptı: 343 km hıza ulaştı!
Bakan Uraloğlu, Discord'a erişim engeli getirilmesinin sebebini açıkladı

İstanbul Haberleri Haberleri