Ümraniye’de okul kantinlerinde hijyen ve sağlık denetimi

Ümraniye Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla ilçedeki okulların kantinlerinde hijyen ve sağlık denetimleri gerçekleştirdi.

Öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda beslenmelerini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, kantinlerin hijyen kurallarına uygunluğu, ürünlerin son kullanma tarihleri ve gıda saklama koşulları titizlikle incelendi.

Ekipler, denetimler sırasında kantin çalışanlarına hijyen konusunda bilgilendirmelerde bulunarak, öğrencilerin sağlığını riske atacak herhangi bir olumsuzluğa karşı önlem alınmasını sağladı.

Denetimlerin ardından kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapıldı ve eksikliklerin giderilmesi için süre tanındı. Belediye yetkilileri, sağlıklı nesillerin yetişmesi için tüm kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

'YIL İÇİNDE KONTROLLER RUTİN OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLİYOR'

Zabıta memuru Yunus İçöz, "Yeni eğitim-öğretim yılı kapsamında okulların kantinlerinin denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda son kullanma tarihi geçen ürünlerin kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca ekipler olarak kantinlerin ruhsatlandırma aşamasında öğrencilere uygun bir hale getirilmesi amacıyla kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yıl içinde bu kontroller rutin olarak gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

'OLUMSUZLUK DEVAM EDİYORSA O İŞLETME MÜHÜRLENİR'

Şimdiye kadar iki okulu denetlediklerini ve herhangi bir sıkıntı görmediklerini belirten İçöz, "Yıl içerisinde belirli tarihlerde okulların denetimini gerçekleştiriyoruz. Denetimlerde olumsuzluğa rastladığımız takdirde bunun hakkında tespit tutanağı tanzim ediyoruz. İlgili müdürlüklere bu konu hakkında yazılı olarak bilgi geçiyoruz. Olumsuzluk çok ciddi bir boyuttaysa biz gerekli yasal işlemleri yaparız eğer olumsuzluk devam ediyorsa o işletme hakkında mühürleme işlemi gerçekleştirilir" dedi.

KANTİCİLER: DENETİME AÇIĞIZ

Kantin işletmecisi Durdane Taşlıçukur ise "En ufak bir yanlışımız olmadı. Okul dün açıldı, denetim beklemiyorduk. Her gün kantini temizliyorum" ifadelerini kullandı.

Ali Çilesis de "Denetim çok iyi geçti. Her türlü denetime açığız. Okulumuzun da denetim kurulu var. Ruhsatlar, hijyen gibi konular ile ilgili çeşitli kurumlar tarafından da denetleniyoruz. Şu anda da bir problem yok" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Polatların tahliyesini fırsata çevirdiler: 'Dilan Polat bonus'lu dolandırıcılık uyarısı
Narin Güran soruşturması: İtirafçı Nevzat B. adliyeye sevk edildi
Eski milli basketbolcu İlkan Karaman son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Haberleri Haberleri