TJK'dan bin 500 esnafa tehdit: Bunlar iyi günleriniz

Türkiye Jokey Kulübü’nün protesto gösterisi yapan ganyan bayilerinin fişlerinin çekilmesinin yankıları sürüyor..

Türkiye Jokey Kulübü’nün protesto gösterisi yapan ganyan bayilerinin fişlerinin çekilmesinin yankıları sürüyor. Bin 500 esnafın makineleri yine açılmadı. Gün boyunca TJK Başkanı Serdal Adalı’ya kimse ulaşamadı. Fevzi Kuvvet, “TJK sorun çözmek yerine tehdit ediyor. Bazı arkadaşlarımıza bunlar daha iyi günleriniz denilmiş. Her esnafın içeride 50 bin lira parası duruyor. O parayı bize vermemekle tehdit ediyorlar dedi.

Veliefendi Hipodromu’nda basın açıklaması yapan ganyan bayileri, gelir oranlarının yüzde 5’ten yüzde 8’e çıkması için bir günlüğüne makinelerini kapattı. 3 bine yakın ganyan bayisinden bin 500’ü makinelerini kapatarak gelir dağılımını protesto etti. Bir gün sonra harekete geçen TJK, makinelerini bir günlüğüne kapatan bütün bayilerin fişini çekti.

Görmezden geliyorlar

Türkiye Spor Toto Ve Ganyan Bayileri Esnaf Odası Başkanı Fevzi Kuvvet, “Zor durumda olan bin 500 esnaf, TJK’nın keyfi uygulamasıyla iyice mağdur durumuna düştüler. Ne TJK Başkanı Serdal Adalı ne de başka bir yöneticiye ulaşamadık” dedi. “Beyefendilerin kimse umurunda değil. Bizi görmezden geliyorlar” diyen Kuvvet, “Şu anda değişen bir şey yok. Kimseyle konuşamadık. Hala Türkiye genelinde bin 500 ganyan bayisinin makinesi kapalı. Makinelerin ne zaman açılacağına dair bir bilgi yok. Kimse bilgilendirme yapmıyor. Siyasi partilerin tamamına durumla ilgili bir açıklama gönderdik. Milletvekilleri, bakanlara durumu anlatan birer mail gönderdik” açıklamasını yaptı.

Aleni tehdit etmişler

Fevzi Kuvvet, TJK personelinin ganyan bayilerini tehdit ettiğini belirterek, “Dün alt kademeden bazı insanlarla görüşüyorduk. Bugün o bile yasaklanmış. TJK’nın muhasebe servisi bile telefonlarımıza çıkmıyor. Dün bazı arkadaşlara 'Bunlar daha iyi günleriniz. Sizi süründüreceğiz. Yaptığınız eylemin sonuçlarına katlanacaksınız' demişler. Ardından da içeride olan 50 bin liramızı vermeyeceklerini söyleyerek tehdit etmişler. Her bayi makine kullanmak için TJK’ya 50 bin lira para yatırıyor. İşte o parayı vermemekle tehdit etmişler. Kendisini zor döndüren arkadaşlarımız da batma tehlikesiyle karşı karşıyalar” diye konuştu.

Kepenk indirecekler!

TJK’nın ganyan bayilerine uyguladığı baskının yankıları sürerken İddaa bayileri de eylem yapmaya hazırlanıyorlar. Yasadışı bahislerdeki oranların yüksek olması nedeniyle gözden düşen İddaa bayilerinin de ganyan bayilerinden farkı yok. Ülke genelinde çok sayıda bayinin kepenk indirme eylemi yapacağı öğrenildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İstanbul Haberleri Haberleri