THY duyurdu: Fehime ve Hatice Sultan yalılarının restorasyonları tamamlandı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Fehime ve Hatice Sultan yalılarındaki restorasyon çalışmalarının tamamlandığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Bolat, Fehime ve Hatice Sultan yalılarının THY tarafından hazırlanan röleve ve restitüsyon projeleri kapsamında restorasyon görüntülerini içeren bir video da paylaştı.

'MUTLULUK DUYUYORUZ"

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bolat, "Bizim için mutluluk verici olduğu kadar İstanbul ve ülkemiz için de heyecan verici olduğunu düşündüğüm bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz üzere Boğazın incisi olarak adlandırılan Fehime ve Hatice Sultan yalılarında restorasyon işlemleri uzun süredir devam ediyordu. Bu işlemler tamamlanmış olup kendilerini en kısa sürede misafirlerini karşılamak üzere açacağız. Sultan II. Abdülhamid tarafından inşa ettirilen bu iki yalı hem bir asrı aşan tarihleri hem de enfes süsleme ve el işçilik örnekleriyle kültür ve turizm hayatımızın önemli eserlerinden biri olmaya aday. Bu yalılar konaklamadan yemeğe, toplantılardan kokteyllere kadar her alanda hizmet verecek. İnanıyorum ki güzellikleriyle misafirlerini büyüleyecekler. Türk Hava Yolları olarak İstanbul'a ve ülkemize böyle değerli iki eseri kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemiz turizmine ve kültürel güzelliklerine her alanda katkı vermeye devam edeceğiz" dedi.

Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından restorasyona dair bir video da paylaştı. Videoda Sultan Sarayları olarak bilinen ve 1. derece korunması gereken Kültür Varlığı olarak tescillenmiş iki yalı için THY tarafından hazırlanan röleve ve restitüsyon projelerine dair bilgiler veriliyor. Restorasyonla ilgili teknik bilgiler de içeren videoda, Fehime Sultan Yalısı'nda 12 bin 900 parçanın söküm işleminin yapıldığına, Hatice Sultan Yalısı'ndaki restorasyon çalışmalarının yanı sıra Selamlık Köşkü, Hamam, Seyis Evi ve Karakol yapılarının özgün yapım tekniğine uygun olarak ayağa kaldırıldığına dair bilgiler de yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Emine Erdoğan'dan 'Narin' mesajı: 'Caniler adalet önünde hesap vermeli'
Esenyurt'ta bir motor kazası daha!
Tunceli'de askeri araç devrildi: Yaralılar var

İstanbul Haberleri Haberleri