Tartışmaların odağındaki taksiciler kendilerini savundu: "Müşteri bulamıyoruz"

Kısa mesafe bahanesiyle yolcu almadıkları, taksimetre açmayarak fazla ücret istedikleri, yabancı turistleri tercih ettikleri suçlamasıyla gündemden düşmeyen taksiciler şimdi de müşteri bulamamaktan şikayetçi.

İstanbul'da kısa mesafe bahanesiyle yolcu almadıkları, taksimetre açmayarak fazla ücret istedikleri, yabancı turistleri tercih ettikleri suçlamasıyla gündemden düşmeyen taksiciler de trafik, yol çalışmaları ve güvenlik sorunlarından şikayet ediyor.

Kısa mesafe yolcusu alınmayan yerlerin başında gelen Taksim-Şişli-Beşiktaş hattında hizmet veren bazı taksiciler, sorunun kaynağının trafik yoğunluğu ve yol çalışmaları olduğunu dile getirdi.

Merkezden uzaklaştıkça taksicilerin sorunları yakıt, çalışma ruhsatı ile güvenlik gibi konularda yoğunlaştı.

"Elini kaldıranı alıyorum"

Turistlerin ve taksicilerin gözdesi Taksim Meydanı'nda yolcu arayan İsmail Alkanat, bu işi para kazanmak için yaptığını söyledi.

Alkanat, indi-bindi ücretlerinin 70 lira olduğunu anımsatarak, "Bu az para değil. Elini kaldıranı alıyorum. Ben şahsen bu hareketleri yapmam. Yirmi yıldır buradan ekmek yiyorum, nankörlüğün anlamı yok. Aramızda birkaç tane kendini bilmez vardır ama şartlar, yakıt falan vatandaşın da bunu anlaması lazım." dedi.

Taksici Erdi Çetinkaya, yolcu seçmeye mecbur bırakıldıklarını öne sürdü.

Kendisinin yolcu seçmediğini kaydeden Çetinkaya, "Ama yolcu seçenler var. Mesela Galata Köprüsü'nde çalışma var. Aşağı inmek bir saat. Bir saate 100 lira alıyorsun, yaktığın mazot 80 lira. Akşam patrona para vermen lazım, evine para götürmen lazım." diye konuştu.

Etiler'de taksicilik yapan Yavuz Kara, zamlardan sonra artık yolcu seçmediklerini savundu.

Kara, her yere yolcu aldıklarını dile getirerek, "O dediğiniz şeyler zamdan önceydi. Şu anda müşteri bulamıyoruz. Her yer taksi doldu." ifadelerini kullandı.

"Her tarafı kazdılar"

Yollardan yana sıkıntı çektiğini söyleyen taksici İsmail Demirtaş, kentin her tarafının kazıldığını anlattı.

Fulya ile Eminönü'ndeki Galata Köprüsü'nde çalışmalar yapıldığını aktaran Demirtaş, "Nereye gideceğiz, nasıl gideceğiz? Belediye buna çözüm göstermesi lazım. İnsan birini yapar, diğerine başlar. Hepsini birden kazmanın ne anlamı var." diyerek bölgedeki taksicilerin genel sıkıntılarını sıraladı.

Taksici Fatih Kaygana, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile esnaf odalarının taksicilerin sorunlarıyla ilgilenmediğini savunarak, "Bize sahip çıkan olmadığı için başıboş böyle gezip duruyoruz. Her şey bize yükleniyor. Değişim saatinde yolcu almadığımız için aracımızı bağlıyorlar. En büyük sorunumuz bu." değerlendirmesini yaptı.

Taksicinin kısa mesafe götürmesine şaşıran yolcu

Taksim'den Harbiye'ye giden yolda seyahat eden bir taksici ile müşterisi AA muhabirine birlikte konuştu.

Yolcu ve mesafe seçmediğini iddia eden taksici, "Mesela arkadaşlar yabancı, 'Osmanbey' dediler. 'Buyurun' dedim. 'Taksiye binerken gideceğimiz yeri söylüyoruz' dediler. 'Öyle bir şey var mı? Bineceksiniz, taksimetremi açacağım, gideceğiz' dedim." ifadelerini kullandı.

Taksi müşterisi İzzet Musa, yaklaşık 5 taksi çevirdiklerini ancak kimsenin kendilerini almadığını anlattı.

Musa, "Ağabey duruyordu, gittim, 'Osmanbey'e gideceğiz' dedim. 'Bana ne soruyorsun, buyur bin.' dedi. Şaşırdık." diye konuştu.

Nişantaşı'ndan yolcu almaya gelen taksici Cengiz Gümüş, "Ben kısa mesafeye hastayım. 70 lira, Allah bereket versin. 10 tane iş al 700 lira." dedi.

Gümüş, kısa mesafe almayanlar için ise "Onlar hırsız, ben durak arabasıyım." iddiasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yol kenarına idrarını yapan taksici meslekten atıldı!
2 kardeşi ve yoldan geçen kuryeyi vurdu: Saldırgan aranıyor
iPhone 15 ile birlikte AirPods da yeni özellikler geliyor!

İstanbul Haberleri Haberleri