Taner Kazanoğlu: CHP'nin AK Parti'den farkı ne!

CHP’li Avukat Taner Kazanoğlu, partisini eleştirdi. Kazanoğlu; “Sonucu aynı hataları farklı şekillerde yapacaksak iktidar değişikliğine ne gerek var? O zaman CHP’nin AKP’den farkı kalır mı?” dedi.

AK Parti döneminde yapılan plan değişikliğine itiraz ederek mahkemeye taşıyan ve Danıştay kararıyla ‘Kaçak’ olduğu tescillenen Marmara Forum Alışveriş Merkezi’ne yeni plan yapan CHP’li İBB yönetimini eleştirerek bir kez daha mahkemeye veren CHP’li Avukat Taner Kazanoğlu, “Sonucu aynı hataları farklı şekillerde yapacaksak iktidar değişikliğine ne gerek var? O zaman CHP’nin AKP’den farkı kalır mı?” dedi.

Kadir Topbaş döneminde yapılan plan değişikliği ile yasal hale getirilmeye çalışılan Marmara Forum AVM ‘nin Danıştay tarafından da ‘Kaçak’ olduğunun tescillenmesi ve CHP’li İBB yönetimin alınan kararı yürürlüğe sokması beklenirken 2022’de yeniden yaptığı plan değişikliği CHP’li Avukat Taner Kazanoğlu ve Hüseyin Sağ tarafından bir kez daha mahkemeye taşındı. Geçmiş dönemde İstanbul, şimdi ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Avukat Taner Kazanoğlu, Kadir Topbaş döneminde AK Parti tarafından yasallaştırılmaya çalışılan Marmara Forum Alışveriş Merkezi’ni mahkemeye taşıyarak ‘Kaçak’ olduğunu tescillediklerini, ancak CHP’li İBB yönetiminin alınan karara uymasını beklerken, 24 Kasım 2022’de yasallaşması için yeniden plan yapmasını hayretle takip ettiklerini söyledi.

Değişen hiçbir şey yok
İBB’nin aldığı kararı geçmiş dönem meclis üyesi Hüseyin Sağ ile birlikte yeniden mahkemeye taşıdıklarını söyleyen Kazanoğlu, “Yanlış yanlıştır. A partisi yapınca yanlış, B partisi yapınca doğru olmaz. AK Parti döneminde yapılan plana yanlış diyen mahkeme, CHP döneminde alınana doğru demeyecektir. Ortada emsal karar var ve değişen hiçbir şey yok” dedi.

Kaçak yapıyı yasallaştırma çabası

İBB Meclisi’nin eski CHP’li üyesi Avukat Taner Kazanoğlu, İBB’nin Marmara Forum AVM’nin plan değişikliğine ilişkin İstanbul 6. İdare Mahkemesi’ne açtıkları davada, alışveriş merkezine ilişkin daha önce yapılan imar planı değişikliklerini ve bu planlar hakkındaki yargı kararlarını hatırlatarak, plan değişikliğinin iptalini ve yürütmeyi durdurma kararı verilmesini istedi. Dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi. “İstanbul Büyükşehir Belediyesi 24 Kasım 2022 tarih ve 1517 Meclis kararı ile onanan 1/5000 ölçekli Bakırköy İlçesi, Demiryolu Kuzeyi ve Güneyi Revizyon Nazım İmar Plan değişikliği ile ‘yasal’ hale getirilmeye çalışılmaktadır. Planın Marmara Forum AVM ile ilgili geçen plan notu bölümü 1223 ada 6 parselin kuzeyindeki tescil harici alanın Park ZOP (Zemin Altı Otopark) alanına alınması, bilgi paftasındaki (1) şekliyle park alanlarının arttırılması, Belediye Hizmet Alanı fonksiyonun üzerine İtfaiye ifadesi eklenmesi, İbadet Alanı (Cami) ve Eğitim alanı düzenlenmesi, ayrıca 6306 sayılı kanun kapsamında yapı ruhsatı ve/veya yapı kullanma izin belgesi almış parsellerde müktesep hakların korunması için kamuya ayrılan alanların yapı ruhsatı ve/veya yapı kullanma izin belgesine esas müktesep hakları koruyacak şekilde bilgi paftasının düzenlenmesi ile meri plan şartlarının değiştirildiği ve kaçak yapının yasal hale getirilmeye çalışıldığı açıktır.

Ticaret alanı olarak kullanılacak
Marmara Forum AVM isimli yabancı fon ortaklığına ait yaklaşık 250 bin metrekare alan; AVM ofis rezidans ve kapalı otopark alanıdır. Bu alanın 60 bin metrekaresi emsal fazlası yani Büyükşehir Belediyesi’ne göre kaçak yapıdır. Ancak, esas kaçak alanın 160 bin metrekare üzerinde olduğu bilinmektedir. Yaklaşık 60 bin metrekare alanın (esas kaçak alan 160 bin metrekare) kapalı otopark ve ofis rezidans imar hukukuna aykırı olduğu gerekçesi ile Büyükşehir Belediyesi tarafından iskân ve ruhsat izinlerinin iptali için dava açılmış ve söz konusu dava İBB lehine sonuçlanmıştır. Söz konusu AVM mevcut durumda iskansızdır ve bazı işletmelerin işletme ruhsatları iptal edilmiştir. Ancak, kaçak olduğu tespit edilen 60 bin metrekare alan şu an ticaret alanı olarak kullanılmaya devam etmektedir.” Geçmiş dönem İBB Meclis üyesi Hüseyin Sağ’da, CHP Meclis üyelerinin kaçak bir yapıya muhalefetteyken ret, iktidara gelince evet dediklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına verdikleri dilekçeyle, 24 Kasım 2022 tarih 1517 meclis kararı ile 1/5000 ölçekli Demiryolu Kuzeyi ve Güneyi Nazım İmar Plan değişikliğine itiraz ettiklerini ancak bir yanıt alamadıklarını söyledi.

Bakırköy'ü unutmadı
Damga Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Avukat Taner Kazanoğlu, Marmara Forum AVM’nin İBB’ye verilen bölümünün "Kurumsal rüşvet” olduğunu defalarca kez söylemelerine rağmen dikkate alınmadıklarını, dönemin Bakırköy Belediye Meclis Üyesi olarak da çöpünü, pisliğini, ve trafik yükünü çeken Bakırköy’ün yok sayıldığını belirterek, “O zaman da söylemiştim, bugünde söylüyorum. Madem buranın yıkılma gibi bir ihtimali yok o zaman kendisi için 33 bin metrekare yer alan İBB, Bakırköy Belediyesi’ne de 10 bin metrekare yer versin” diyerek İBB yönetimine yeni bir protokol yapmasını önerdi.

Ne olmuştu?
2016 Mart ayında yapılan İBB Meclis oturumunda, Marmara Forum AVM’nin kaçak durumundaki ofis ve kapalı otoparkının yasal hale getirilmesinin önünü açan imar planı değişikliği Ak Partili Meclis Üyeleri’nin oyları ile kabul edilmiş, dönemin Hukuk Komisyonu Üyesi Doğan Subaşı ve Taner Kazanoğlu ile İmar Komisyonu Üyesi Sedat Özkan, “Karara katılmıyorum” diyerek rapora şerh koymuştu. Marmara Forum’un İBB’ye yaptığı bağışa karşılık yasallaştırılması talebine “Bunun adı kurumsal rüşvettir” diyerek, ne ilçe ne de il belediyesinin imar affı yetkisi olmadığını söyleyen Avukat Taner Kazanoğu, yine dönemin meclis üyesi Hüseyin Sağ ve S. Nadir Ataman’la birlikte konuyu mahkemeye taşımıştı. Mahkeme sonucu beklenmeden İBB sessiz sedasız bir biçimde Merter’deki hizmet binasını Marmara Forum’a taşımıştı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

"7 Bela Taner" cinayeti: 4 kişi gözaltında

İstanbul Haberleri Haberleri