Taksilerde yeni dönem!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında görüşülen, 'Taksi Taşımacılığında Kullanılan Tepe Lambası Düzenlenmesi Teklifi' kabul edildi. Oy çokluğuyla kabul edilen teklifle, 3 ay içerisinde tüm taksilerde akıllı tepe lambaları yer alacak. Lambalarda araçta yolcu varsa dolu, yolcu yoksa boş, yolcu almaya gidiyor ise rezerve yazısı yazacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ocak ayı toplantısı Yenikapı'da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe tarafından yönetilen toplantıda, İBB’nin Taksi Taşımacılığında Kullanılan Tepe Lambası Düzenlenmesi Teklifi, Yediemin Otoparklarına çekilerek muhafaza altına alınan araçların günlük otopark ve çekici ücretlerinin yeniden düzenlenmesi teklifi, 3 adet firmaya ait e-skuter izinlerinin iptal edilmesi teklifi gibi konular görüşüldü.

3 ay süre tanındı

Toplantıda görüşülen, 'Taksi Taşımacılığında Kullanılan Tepe Lambası Düzenlenmesi Teklifi' de oy çokluğuyla kabul edildi. Taksilere 3 ay süre tanınan teklifle, tüm taksilerde akıllı tepe lambaları yer alacak. Lambalarda araçta yolcu varsa dolu, yolcu yoksa boş, yolcu almaya gidiyor ise rezerve yazısı yazacak. Böylece, uygulama sonucunda taksilerde yolcu seçme, yolcu almama gibi yaşanan sorunların ortadan kaldırılması hedefleniyor. Taksimetre ile bağlantılı olacak akıllı tepe lambasında yolculuk başladığı andan itibaren dolu yazacak. Yolculuk sonunda ise tepe lambasında boş ibaresi yer alacak. Taksi şoförü çağrısını yanıtladığı yolcusunu almaya giderken de rezerve şeklinde değiştirilecek. Şoförün panik butonuna basması durumunda taksinin kolluk kuvvetleri tarafından görülebilmesi adına tepe lambasında S.O.S ifadesi yer alacak.

Bizim için çok önemli

Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, toplantıda konunun kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu bizim için çok önemli. Avrupa ülkelerinin hepsinde bu konu var. Aplikasyon çağrılarına gittiğimiz zaman, ve ya durak çağrılarına gittiğimiz zaman yolda taksi isteyen vatandaşımıza durmadığımız zaman, diyor ki bu bizi almadı. Konuyla alakalı da sıkıntı yaşıyoruz. Rezerve yazdığı zaman herhangi bir çağrıya gittiğimiz, işimizin olduğu anlamında yolcuyu da uyarmış oluyoruz. Yolcu ve taksici arasındaki sıkıntıların birçoğu çözülmüş olur. Taksimetre açık ise dolu, kapalıysa boş, değişik renklerde ifade edildiği gibi, yapılmasını biz de istiyoruz. Bizim için en zaruri ihtiyaçlardan biri" dedi.

3 firma çekildi

UKOME toplantısında, 3 firmaya ait e-skuter izinlerinin iptal edilmesi teklifi de oy birliğiyle kabul edildi. Bu kapsamda, toplam 8 bin 234 skuterı bulunan 3 firma kendi isteğiyle piyasadan çekilmiş oldu. Superpedestrian Turkey Ulaşım Teknoloji Anonim Şirketi, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından verilen karara uyumluluk sağlamak ve KVKK’yı ihlal nedeniyle daha fazla para cezasına çarptırılmamak için e-skuter operasyonlarını durdurma kararı aldığını belirtirken; At Teknoloji Yatırım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Serim Yönetim Sistemleri Yazılım firması tedarik zincirinde yaşanan bir takım sorunlar nedeniyle sahada olamadıkları gerekçesiyle e-skuter izninin iptalini istedi.


ÇEKİCİ ÜCRETLERİ YÜZDE 60 ZAMLANDI

UKOME toplantısında Yediemin Otoparklarına çekilerek muhafaza altına alınan araçların günlük otopark ve çekici ücretlerinin yeniden düzenlenmesi teklifi kabul edildi. Böylece, park yasağı halinde 250 lira olan çekme ücreti ve park yasağı dışındaki özel taşıma ücreti 250 liradan, yüzde 60 zamla 400 liraya çıkmış oldu. Yediemin otoparklarında motorlu bisiklet günlük ücreti 6,50 liradan 10 liraya, motosikletler için 13 lira olan ücret 20 liraya, otomobiller için 30 lira olan ücret 40 liraya, kamyonet, minibüs, arazi taşıtı için 32 lira olan ücret 50 liraya; kamyon, otobüs, TIR, iş makinesi için 52 lira olan ücret 75 liraya, iş makineleri, römorklar için 78 lira olan ücret ise 100 liraya çıkarıldı. DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri