Sultangazi'de taş ocaklarında saha denetimi yapıldı

Sultangazi Belediyesi tarafından ilçe sakinlerinin şikayetleri üzerine taş ocaklarına denetim gerçekleştirdi.

Sultangazi Belediyesi, ilçe sakinlerinin çevre kirliliği nedeniyle rahatsızlık duyduğu taş ocaklarına denetim gerçekleştirdi. Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sultan Mehmet Çiçek mevzuata uymayan taş ocaklarının uyarıldığını belirtti.

Sultangazi Belediyesi yetkisi dâhilinde olan alanlarda ilçe halkının mağduriyetini gidermek için çalışmalarını yürütüyor. Bu kapsamda Zabıta Ekipleri; ilçede faaliyet gösteren taş ocaklarının ruhsat koşullarına uyup uymadığı ve çalışma şartlarıyla ilgili denetim gerçekleştirdi.

Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sultan Mehmet Çiçek'in de katıldığı denetimde Zabıta ekipleri, taş ocaklarının çalışma şartlarına uyup uymadığı denetlendi. Gerekli şartlara uymayan işletmelere ikazda bulunuldu. Taş ocaklarının bölgede oluşturduğu çevre kirliliğinin ve rahatsızlığın en aza indirilmesi için de firmalar bir kez daha uyarıldı.

"KOMŞULARIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Başkan Yardımcısı Fatih Sultan Mehmet Çiçek, "Sultangazi Belediye Başkanımız Abdurrahman Dursun'un talimatı doğrultusunda zabıta ekiplerimizle beraber belediyemizin yetki alanında olan hususlarda denetim çalışmamızı gerçekleştirdik. Sultangazili komşularımızın taş ocaklarıyla ilgili çevre kirliliği nedeniyle şikâyetleri vardı. Firmaların belirtilen kriterlere uyup uymadığını denetlemeye geldik. Mevzuata uymayan ve taşınması gereken firmalara son tebligatımızı yaptık. Bu konuda sorumluluğu olan tüm kurum ve kuruluşları da üzerine düşeni yapmaya bir kez daha davet ediyorum. Komşularımızın sağlığı bizim için çok önemli" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri