SON DAKİKA! Akşam saatlerine dikkat, İstanbul'da yağmur geliyor 03 Mayıs 2024

Meteoroloji'den alınan son verilere göre akşam saatlerinde İstanbul'da sağanak yağış etkili olacak.

Meteoroloji'ye dair yaptığı tahminlerle oldukça bilinen hava tahmini sitesi Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda akşam saatlerinde İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde sağanak yağışın etkili olacağı vurgulandı.

Yapılan açıklamaya göre; Marmara Denizi üzerinden megakentte geniş bir yağış kütlesinin yaklaştığı ve akşam saatlerinde yağmur görüleceğine dikkat çekildi. An itibarıyla İstanbul semalarından havanın bulutla kaplanması da bu ihtimali arttırıyor.

İstanbul'da bu saatlere dikkat! Yağmura yakalanabilirsiniz

Hava Forum tarafından yayınlanan paylaşımda; Yağış kütlelerinin saat 16:00 ila 17:00'da giriş yapacağını özellikle iş çıkışı saatleri olması dolayısıyla vatandaşların yağmura yakalanmamaları için tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

MGM'den sarı kod uyarısı gecikmedi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından açıklanan bilgiye göre Tekirdağ'ın Malkara, Hayrabolu, Muratlı, Ergene, Saray, Kapaklı ve Çerkezköy ilçeleri, Kırklareli ve Edirne'nin tüm ilçelerinde gök gürültülü ve kuvvetli sağanak yağış görülmesinin beklendiği için sarı kod uyarısı verildi.

Bu 3 ilde saatte 21-50 km/m2 oranında yağmur düşmesinin tahmin edildiği için vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıldı.

Ayrıca Adana, Ağrı, Erzurum, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Osmaniye, Mardin, Siirt, Van ve Şırnak illerine de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle sarı kod uyarısı verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

BİM'de bugün Tefal, Emsal ürünleri, saç şekillendirici, mikrodalga fırın, kol saati satışta! 03 Mayıs 2024
Fatih Erbakan 'İsrail ile ticaretin durdurulması' kararını önemli buldu: 'Bir damla su vermememiz lazım'
Rizespor maçı öncesi Beşiktaş'ta sakatlık şoku

İstanbul Haberleri Haberleri