Sokak hayvanları kanun teklifine Kadıköy'de eylem düzenlendi!

Sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifinin meclisten geçmesi üzerine Kadıköy'de toplanan hayvanseverler, kanunu protesto etti.

Sokaklarda başıboş köpeklerin vatandaşlara saldırması vakalarının artması üzerine hükümet tarafından alınan karar doğrultusunda sokak hayvanları kanun teklifi TBMM'ye sunulmuştu. Hayvanların uyutulması maddesi günlerdir en çok tartışılan ve tepki gösterilen başlıklar arasında yerini alırken ötenazi kelimesi kanun teklifinden geçtiğimiz gün çıkarılmıştı.

İstanbul'da başta hayvanseverler başta olmak üzere pek çok STK ve kuruluş, TBMM'ye sunulan sokak hayvanları yasa tasarısına tepki gösterirken eylem yaparak tasarının geri çekilmesini istiyor. TBMM'den geçen sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi oy çoğunluğuyla kabul edilirken dün akşam saatlerinde toplanan kalabalık grup teklifi protesto etti.

Kadıköy sokaklarında "sokak hayvanları" için buluştular

Bir grup hayvan hakları savunucuları, Kadıköy'de akşam saatleri bir araya gelerek İskele Meydanı'nda "Yasayı geri çek" sloganları attı. Cadde ve sokaklar açılan pankartlar ve sloganlar eşliğinde yasa tasarısı protesto edildi. Yaşanan o anlar ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Avcılar'da at arabasıyla inşaat malzemelerini çaldılar
YKS tercih döneminde öğrenciler Tercih Danışmanlık Ofisi'nde destek alıyor
Fatih'te İETT arızası! Yolcular dakikalarca beklemek zorunda kaldı

İstanbul Haberleri Haberleri