Şişli Belediyesi'nden emeklilere 5 bin TL'lik pazar desteği!

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında emeklilere 5 bin liralık, ‘Pazar Alışverişi' yardımını gündeme getirdi. Proje meclisteki tüm partiler tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Şişli Belediyesi, bugün Belediye Meclisi'nden geçen kararla emeklilere 5 bin TL'lik ‘pazar alışveriş desteği' projesini yürürlüğe koydu. Başvuruların Temmuz alınacağı projede, koşullara uygun bulunan emeklilere 5 bin TL'lik destek sağlanacak.

'PAZAR ALIŞVERİŞİ DESTEĞİ' İÇİN KOŞULLAR NELER?

Pazar alışverişi desteğinden kişi başı hane halkı geliri bir asgari ücretin 3'te birinden az olan hanelerde yaşayan 60 yaş ve üzeri emekli vatandaşlar, yılda bir kereye mahsus yararlanabilecek. Şişli'de, Bizim Sokak ve Gezici Kent Lokantası projelerinin ardından Pazar Alışveriş desteği projesi üçüncü sosyal destek proje programı olarak yürürlüğe girdi.

Pazar Alışveriş desteği için başvuracak vatandaşların belediyenin internet sitesi www.sisli.bel.tr'den çevrim içi olarak ya da 444 31 12 numaralı telefondan Şişli Belediyesi Çözüm Merkezi'ni arayarak başvurularını gerçekleştirmesi gerekiyor. Temmuz ayında alınacak olan başvurulardan, şartlara uygun olduğu tespit edilenlerin hesaplarına 5'er bin lira yatırılacak. Başvuruların başlangıç tarihleri Şişli Belediyesi'nin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yayınlanacak. Destek paketine başvuracak emeklilerin nüfus cüzdanı fotokopisi, e-Devlet üzerinden alınan ‘İkametgah', ‘Tapu Bilgileri Sorgulama', ‘Adıma Tescilli Araç Sorgulama', ‘Emekli Aylık Bilgisi' belgelerini tamamlamaları, başvurularının ardından Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nden çağrıldıklarında belgelerini yanlarında götürmesi gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul'da orman yangını: Çok sayıda ekip sevk edildi
Kocaeli'de yangın paniği! Çıkan yangın akaryakıt istasyonuna yaklaştı

İstanbul Haberleri Haberleri