Sinem Dedetaş'tan sokak hayvanları için yeni proje: 'Üsküdar yaşatmayı seçecek, öncü ve örnek olacak'

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasaya karşı çıkarak yeni projeler hayata geçireceklerini söyledi.

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda tüm tepkilere rağmen kabul edilerek yasalaşmış ardından Cumhurbaşkanlığına gönderilen kanun teklifi 2 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Kanunla "yakala-kısırlaştır-sal" metodu terk ediliyor, sahipsiz hayvanların bakımevlerinde barındırılması ve rehabilite edilmesi öngörülüyor. Ancak yürürlüğe giren kanunla Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nda yer alan ötanazi uygulanması koşullarına atıf yapılıyor.

Bu nedenle hayvan bakımevlerinin kötü koşulları düşünüldüğünde ise toplu köpek ölümlerinin yaşanabileceği endişe ediliyor.

Hayvan severler bu konuda tepkilerini yükseltirken bazı CHP'li belediyeler ise katliama karşı çıkarak sokak köpeklerinin çözümü için farklı yöntemlere başvuruyor.

Geçtiğimiz günlerde Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, sokak köpekleri için belediyede yeni bir uygulama başlatacaklarını söylemişti. Buna göre, sokak hayvanları belediyede koruma görevlerinde istihdam edilecek.

Sinem Dedetaş: Üsküdar yaşatmayı seçecek

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş da yasaya tepki göstererek sokak hayvanlarına yönelik yapılacak uygulamaları tek tek sıraladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dedetaş, Üsküdar'da sokak hayvanlarıyla ilgili yeni projeleri hayata geçireceklerini söyleyerek "Üsküdar yaşatmayı seçecek, bu konuda öncü ve örnek olacak" dedi.

Sinem Dedetaş, çalışmalarını şöyle sıraladı:

Üsküdar’da hiçbir canlının zarar görmesine izin vermeden hem komşularımızın huzurunu temin edecek hem de sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artıracağız. Üsküdar yaşatmayı seçecek, bu konuda öncü ve örnek olacak. Güçlü bir sahiplendirme kampanyası düzenliyoruz. Belediye bünyesindeki aşılama, bakım, rehabilitasyon, tedavi ve kısırlaştırma çalışmasını güçlendiriyoruz. Üsküdar’da yaygın bir kısırlaştırma seferberliği başlatıyoruz. Bahçelievler ve Bulgurlu mahallelerimizde iki yeni klinik açıyoruz. Yeni bir rehabilitasyon merkezi için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Geçici hayvan bakım merkezimizi yeniliyoruz. Muhtarlıklara mama dağıtımına başladık. Pati parklar açıyoruz. Pati dostu gönüllü çalışması başlatıyoruz. Sokak hayvanları için çip uygulamasına geçiyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bursa İnegöl’de yarıya indirilen Türk bayrağını göndere çekmişti: O gence para cezası
Yangına müdahale ederken uçurumdan düşerek ölmüştü: İtfaiye eri toprağa verildi
Yalova'da tersanede 2 işçinin ölümü: Bakanlık müfettiş görevlendirdi

İstanbul Haberleri Haberleri