Sinem Dedetaş, Mahir Polat'ın sözlerini üstüne alınmadı: '5 sene sonra göreceğiz hedefleri olanlarla olmayanları'

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın "Siyasi kariyerizm zehirdir" açıklamasını üstüne alınmadı.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adayı olması durumunda İBB Başkan adaylığına yeşil ışık yakmış 'Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. O yüzden bu gündemin nasıl olacağı, nasıl gelişeceği belli olmayacağı için biz kendi konularımız arasına bunu almıyoruz. En azından layık görülmek bile mutluluk verici.” ifadelerini kullanmıştı.

Önceki açıklamalarında İBB adaylığına göz kırpan Sinem Dedetaş, 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın gerçekleştirildiği Paris'te, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’un tanıtımı için düzenlenen "İstanbul Evi" etkinliğinde Habertürk yazarı Oray Eğin'e yaptığı açıklamada konuya dair net bir söylemde bulunmuştu.

Dedetaş, “Bir buçuk sene sonra İstanbul Belediye Başkanı olmaya hazır mısınız?” sorusuna “Gayet hazırım" yanıtını vermişti.

Mahir Polat'tan "Siyasi kariyerizm zehirdir" paylaşımı

Tartışmalar sürerken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Paylaşımında isim vermeden "Siyasi kariyerizm zehirdir" ifadelerini kullanan Polat, "Kariyerizm planına düşenler memleketin ve toplumun dertlerine sırtını döner, ülkenin içinde bulunduğu kaosu unutup kendi hesaplarına dönerler. Sol siyasette kariyerizm olmaz, dert arkadaşı olunur, sıra neferi olunur, eksiği tamam etmek için halka turap olunur. Halk, bu zor günlerde verdiği mücadeleyi birilerinin kariyer planı için yapmıyor.” dedi.

Polat'ın bu açıklamasının Sinem Dedetaş'ın İmamoğlu'ndan sonra İBB Başkanlığı için hazır olduğunu söyledikten sonra gelmesi yapılan paylaşımının hedefinin Dedetaş olarak gösterilmesine yol açtı.

Sinem Dedetaş'tan yanıt

Ancak Sinem Dedetaş'a göre Mahir Polat'ın "Siyasi kariyerizm zehirdir" açıklaması kendisine yönelik değil.

Dedetaş, Polat'ın tweetini kişisel olarak üstüne almadığını belirten Dedetaş, "Çünkü yakın çalışma arkadaşlarımızdan biri, bir derdi olsa benimle konuşur. Üsküdar bizden hizmet bekliyor. O yüzden canla başla, el birliğiyle çalışalım. 5 yıl sonra zaten göreceğiz. Başarılı olanlar seçilir, başarılı olamayanlar elenir." dedi.

Üsküdar Belediye Meclisi'nin eylül ayı birinci oturumunda konuşan Başkan Dedetaş, şunları söyledi:

"İşimiz gücümüz Üsküdar. Tamamen ayaküstü verilmiş açıklamayla ilgili bir konuydu bu. Zaten epey gündem oldu. Türk halkı olarak böyle konuları seviyoruz ama biz işimize bakmak zorundayız. Kariyerist bir insan olmadım. Zaten kariyerim ortada. Siyaseti de kendi koltuğu için yapan insanlardan değilim. 5 sene sonra da Allah izin verirse zaten tekrar göreceğiz hedefleri olanlarla olmayanları."

'BİR SORUNU OLSA BENİMLE KONUŞUR'

"Tweeti de hiç üstüme almadım. Genelde böyle şeyler söylüyorlar ama benimle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü yakın çalışma arkadaşlarımızdan biri, bir derdi olsa benimle konuşur. Üsküdar bizden hizmet bekliyor. O yüzden canla başla, el birliğiyle çalışalım. 5 yıl sonra zaten göreceğiz. Başarılı olanlar seçilir, başarılı olamayanlar elenir. Kişisel olarak beklentim, seçildiğim yerde en iyi hizmeti verebilmek. Burada Meclis olarak da sizlerle birlikte Üsküdar için en iyi hizmeti üretebilmek arzumuz. Geri kalanını zaman gösterir zaten hepimizin adına..." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Büyükçekmece Belediyesi dolandırıcıların numarasını ifşa etti: 'Dikkatli olun'
Ahu Tuğba'nın cenaze nakil masrafı dudak uçuklattı, masrafları üstlenen isim belli oldu!
Metro İstanbul Açıkhava Sinema Günleri'ne yaz boyunca 23 binden fazla megakentli katıldı

İstanbul Haberleri Haberleri