Silivri'nin tek sorunu plaj mı?

Damga'ya konuşan Selimpaşalı kadınlar Kadınlar Plajı'nın 31 Mart'ta belediye başkanı seçilen Bora Balcıoğlu tarafından kapatılmasına tepki gösterdi.

Silivri Belediyesi eski başkanı Volkan Yılmaz tarafından Selimpaşa'da açılan Kadınlar Plajı'nın 31 Mart'ta belediye başkanı seçilen Bora Balcıoğlu tarafından kapatılmasına karar verildi. Belediyeden yapılan açıklamada vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine böyle bir karar alındığı belirtildi. Damga'ya konuşan vatandaşlar ise plajdan memnun olduklarını, alınan kararın sosyal belediyeciliğe yakışmadığını, Silivri'nin tek sorununun plaj mı olduğunu ifade etti

Volkan Yılmaz döneminde açılan Selimpaşa Kadınlar Plajı'nın yeni yönetim tarafından kapatılacağı öğrenildi. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul’un tek kadın plajı olarak 2022 ve 2023 yılı yaz aylarında hizmet veren plajın bu yıl açıklamayacağını açıkladı. Balcıoğlu, “Burası İstanbul’un tek kadın plajı olduğu için İstanbul’un her yerinden insanlar geliyordu. Selimpaşalı kadınlarımız faydalanamıyordu. Kamu yararı düşünerek böyle bir karar aldık” dedi. Daha sonra belediyeden yapılan açıklamada, “Selimpaşa mahallemizde bulunan “Kadınlar Plajı” vatandaşlarımızın şikayetiyle 3621 Sayılı Kıyı Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik’in birinci bölüm beşinci maddesine göre kaldırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Nasıl bir belediyecilik!

Damga'ya konuşan Selimpaşalı kadınlar ise belediyenin kapatma kararına tepki gösterdi. Yaşlı ve çocuklu kadınların Selimpaşa Kadın Plajı’ndan faydalandığını belirten kadınlar, “Silivri’nin tek sorunu kadınlar plajı mı?” diye sordu. Özellikle çevre köylerden gelen kadınların cüzi bir fiyat karşılığında çay ve kahve içtiği, duşunu aldığı, güvenli bir şekilde denize girebildiği plajın kapatılmasının sosyal belediyeciliğe aykırı olduğunu belirten kadınlar, 23 bini aşkın nüfuslu Selimpaşa Mahallesi'nde belediyenin bu kararı neye göre aldığını merak ettiklerini belirtti. Kadınlar belediyenin kapatma gerekçesini de yersiz bulduklarını açıkladı.

Gerçekten üzüldüm

Damga'ya konuşan Selimpaşa sakinlerinden Nuray Çelik, uzun yıllardır Silivride oturduğunu, yalnız yaşayan bir kadın olduğunu ve kadın plajını açıldığı günden beri kullandığını ifade ederek, “Yürüyüşe çıktığım da tesadüfen kaldırıldığını gördüm. Ne oluyor diye sorduğumda çalışanlar bilmediğini ve kendilerine talimat verildiğini söylediler. Hemen belediyeyi aradım bilgi verecek kimseyi bulamadım. CHP Silivri İlçe Başkanlığını aradım ve yenilenme amacıyla kaldırıldığı bilgisini aldım. Ama kimsede net bir şey bilmiyordu. Devamında plajın şikayet üzerine kaldırıldığını duydum. Bir yerle ilgili şikayet varsa düzeltmeye gidilir. Düzeltme alanı kaldırarak olmamalı. Var olan hizmeti yok etmek doğru bir davranış değil. Varsa şikayet, hem yoğunluğu azaltmak hem de haksızlık olmaması için cüzi bir fiyatlandırma yapılır girişte. Plajımızın kaldırılması beni çok üzdü. Başörtülü bir kadın değilim ayrıca ama hem yaşam tarzına saygı duymak adına hem de tercihlere müdahale anlamında yapılan işlemi doğru bulmuyorum. Plajımızın yeniden düzenlenmesini istiyorum” dedi.

Kim rahatsız oldu?

24 yaşında olan Gamze Şit isimli vatandaş ise “Genç bir kadın olarak plajımızın kapatılmasına çok üzüldüm. Kim neden rahatsız olmuş. En çok da bende dahil olmak üzere o mahallenin kadınları kullanıyordu. Hatta sabahın erken saatlerinde gelip, 3-5 şezlong ayıran kadınlar yüzünden zaman zaman tartışmalar da yaşanıyordu. Evet bir düzenleme olabilirdi ancak tamamen hizmeti kaldırmak olmadı. Bu alanda birçok kafe var ve masaları kiraya veriyor. Şezlonglar da geçtiğimiz sezon 500 TL civarında bir paraya kiralanıyordu. Sözde Kıyı Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik bu işletmelere neden uygulanmıyor?” diye sordu. Plajın içinde belediyenin işlettiği bir yer olduğunu ifade eden Şit, "İçeride duş ve lavoba vardı ve hepsi de ücretsizdi. İlk kaldırılanlar onlar oldu. Yine kendi masa sandalyemizi getirip kullanıyorduk. Sadece girişte pozitif ayrımcılık vardı o da 24 yaşında bir kadın olarak benim tercihimdi. Tercihlere bu şekilde müdahale edilmesi hiç doğru değil" açıklamasını yaptı.

PLAJIMIZI GERİ İSTİYORUZ

İsmini vermek istemeyen başka bir mahalle sakini de yaşının 71 olduğunu, sağlık sorunları nedeniyle yürüyüş mesafesindeki plajı kullandığını ve cankurtaran bulundurması sebebi ile denizden rahatça faydalandığını söyledi. Yaşlı kadın, “Belediyenin işlettiği bir yeri yeni gelen farklı bir yönetimin kaldırması vatandaşa sunulan hizmetin geri alınması demektir. CHP seçmeni olarak yapılan işlemi doğru bulmuyorum. Daha bugün belediye zabıtasına burada ne oluyor diye sordum bilmediğini söyledi. Plajımızı geri istiyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Onaylı randevu sistemine rağmen: MHRS şikayetleri yüzde 165 arttı
TEM Otoyolu'nu savaş alanına çeviren kaza: 10 araç birbirine girdi, yaralılar var
Serinlemek için girdi, baraj gölünden cesedi çıktı

İstanbul Haberleri Haberleri