Silivri’de çıkan yangın sonrasında olağanüstü toplantı!

Bugün Silivri’de çıkan yangın sonrasında Başkan Balcıoğlu’nun da katılımıyla afet merkezinde olağanüstü toplantıya düzenledi.

Silivri ilçesinin Gazitepe Mahallesi’nde bulunan otluk alanda anız yangını çıktı. Alevlerin kısa sürede büyüdüğü yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra yangın söndürme helikopterleri ile de müdahale edildi. Yangının ardından Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, AFAD İl Müdürü ve yetkililerle Silivri Afet Koordinasyon Merkezi’nde toplandı.

İlçede yaşanan yangına ilişkin düzenlenen olağanüstü toplantıda bundan sonra yaşanabilecek benzeri olaylarda müdahaleyi hızlandırmak için alınabilecek önlemler masaya yatırıldı.

Başkan Balcıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda toplantıya ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“AFAD İl Müdürümüz ve ilçemizde faaliyet gösteren tüm kamu kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte Silivri Afet Koordinasyon merkezimizde ilçemizin çeşitli yerlerinde meydana gelen yangınlar ile ilgili olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdik. Afetlerin felakete dönüşmemesi ve müdahaleyi hızlandırmak için tüm birimlerimiz ile birlikte çalışıyoruz.”

Yangın bölgesine ziyaret

Öte yandan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ilçede 11 ayrı yerde çıkan ve “Bugüne kadar Silivri’de karşılaşılan en büyük yangın” olarak tanımladığı yangın yerlerini ziyaret etti. Balcıoğlu, alevlerin çoğu bölgede kontrol altına alındığını duyurarak ilçe sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Anız yakılmasına kesin yasak!

Başkan Balcıoğlu, yaptığı duyuru ile tarlalarda anız yakılmasının yasak olduğunun altını çizdi.

Balcıoğlu’nun ilçe sakinlerine yaptığı duyuruda; “Kesinlikle tarlalardaki anızların yakılması yasaktır! Hava sıcaklıklarının artması sebebiyle mahsülünü aldığınız yerlerin etrafının sürülerek önlem alınması gerekmektedir! Çevreye verilecek zararla ilgili tüm sorumluluk mülk sahiplerindedir!” ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Atatürk heykeline çirkin saldırı: Şüpheli adliyeye sevk edildi
Aydın’da 3 kişinin ölümüne neden olan göçük: 5 şüpheli gözaltına alındı
Tesisi boşaltma tartışması silahlı kavgaya dönüştü... Plaj görevlisi kurşun yağdırdı: Yaralılar var

İstanbul Haberleri Haberleri