Silivri’de “Börek Festivali” heyecanı!

Silivri’de geleneksel olarak düzenlenen Ortaköy Börek Festivali’nin 14.’sü başlıyor! Ünlü şarkıcıların sahne alacağı festivalde ödüllü yarışmalar da düzenlenecek.

İstanbul’un Silivri ilçesinde yeniden festival coşkusu yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda Yoğurt Festivali ile buluşan ilçe sakinleri bu kez Ortaköy Börek Festivali ile heyecan dolu anlar yaşayacak.

Silivri Belediyesi tarafından organize edilen 14. Ortaköy Börek Festivali, 27 Temmuz 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. 14. Ortaköy Börek Festivali kapsamında düzenlenecek ödüllü börek yarışmasında birinci olan kişiye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın ödülü takdim edilecek. Börek yarışmasına katılan her katılımcı ise sürpriz bir hediyenin sahibi olacak.

Böreklerin yarışma ve festival günü olan 27 Temmuz’da saat 13:00 - 16:00 arasında kabul edileceği belirtildi.

14. Ortaköy Börek Festivali 2024 Börek Yarışması Katılım Şartları

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Ortaköy Börek Festivali kapsamında düzenlenecek börek yarışmasına katılım için belirlenen şartlar da açıklandı:

Yarışmacıların böreklerini, iletişim noktalarından temin edecekleri tepsiler ile getirmesi gerekiyor.

El açması böreklerin yarışmaya kabul edileceği etkinlikte, hazır yufka ile yapılan börekler yarışmaya alınmayacak.

Katılımcılar, patlıcanlı, yoğurtlu, kıymalı ve soğanlı çeşitlerinden toplamda iki çeşit seçerek yarışmaya katılabilecekler.

Pişirilen böreğin renginin koyu hardal renginde olması ve yanık ya da az pişmiş olmaması gerekiyor.

Yarışmaya katılacak böreğin, patriyot (Selanik Böreği) orijinal görünümünde olması gerekiyor.

Cengiz Kurtoğlu sahneye çıkacak

Börek festivali ile renkli anların yaşanacağı 2024 Silivri 14. Ortaköy Börek Festivali’nin kapanışını ise usta sanatçı Cengiz Kurtoğlu yapacak. En sevilen şarkılarını ilçe halkı ile birlikte söyleyecek olan Kurtoğlu festivalin finalinde sahne alacak.

Başkan Balcıoğlu’ndan ilçe sakinlerine davet

Festivale dair değerlendirmelerde bulunan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, tüm Silivri halkını ve börek severleri Ortaköy Börek Festivali’ne çağırarak şunları söyledi: “Her yıl büyük bir ilgi ve coşkuyla gerçekleştirdiğimiz Ortaköy Börek Festivali'nde, bu yıl da hem lezzetli börekleri tadacak hem de Cengiz Kurtoğlu'nun muhteşem performansıyla eğleneceğiz. Tüm halkımızı bu güzel etkinliğe katılmaya davet ediyorum”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri