Silivri’de alg patlamasını deniz kirliliği sanan vatandaş sosyal medyayı ikiye böldü!

İstanbul'un sahillerinde alg yoğunluğu nedeniyle görülen renk değişimini deniz kirliliği sanan bir görüntü sosyal medyada tartışma yarattı.

İstanbul’da ani hava sıcaklığı değişimi ile birlikte denizlerde görülen alg patlaması nedeniyle suyun renginin değiştiği biliniyordu. Sıcaklıkların artmasıyla paralel olarak ilkbahar aylarının sonunda ve yaz mevsiminin başlarında her yıl kısa süreli olarak görülen alg yoğunluğu bu sene de Marmara Denizi’nde kendisini hissettirmeye başladı.

Denizin renginin turuncu ve kahverengiye dönmesine neden olan olay, bazı vatandaşları ise yanılttı. Alg yoğunluğu nedeniyle denizin renginin değiştiği İstanbul’un sahil ilçesi Silivri’de denizin kirlendiğini iddia eden bir görüntü paylaşan kişi sosyal medyada tartışma yarattı.

Hafta sonu deniz keyfi yapmak için Silivri’ye gittiğini ancak suyun kirliliği nedeniyle denize adım atamadığını açıklayan kadının çektiğin videoyu izleyenlerden bazıları denizin kirliliği ile ilgili eleştirilerde bulunurken, kimi kullanıcılar ise renk değişiminin alglerden kaynaklandığını belirti.

Uzmanlar, su sıcaklığının artışıyla etkisini gösteren alg yoğunluğunun kirlilik faktörleri nedeniyle de fazlalaştığını ifade etmişti. Silivri sahillerinde geçtiğimiz yıllarda da benzer görüntülerin yaşandığı biliniyor.

İşte İstanbul Silivri’de bir sosyal medya kullanıcısı tarafından çekilen o video:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ankara'daki barajların doluluk oranı belli oldu
Albayrak'ın Microsoft'a açtığı davada 'emsal karar': 550 bin dolar tazminat ödeyecek
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TİP ve EMEK Partisi ile görüştü

İstanbul Haberleri Haberleri