Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu 'sözünü tuttu': 'Hiçbir çocuk aç kalmayacak'

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, seçim döneminde söz verdiği “Kahvaltı Desteği” projesini hayata geçiriyor. Balcıoğlu, öğrencilerin sağlıklı ve düzenli beslenmesi için bu projeye başladıklarını duyurdu.

MÜGE CESUR- Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Meclis toplantısında “Kahvaltı Desteği” projesi hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi bin 250 ilkokul öğrencisine, sağlıklı ve dengeli beslenme imkânı sunmayı hedeflediklerini belirten Balcıoğlu, “Kahvaltı paketlerinin içeriğinde hijyen kurallarına uygun hazırlanan, uzun dolap ömrüne sahip ambalajlı sandviç, kutu süt, kutu meyve suyu ve ambalajlı kekler yer alıyor. Bu proje kapsamında, her hafta 6 bin 250 adet kahvaltı paketi dağıtılacak ve 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı sonuna kadar toplam 226 bin 250 kahvaltı paketi öğrencilere ulaştırılacak” bilgisini verdi.

Adil belediyecilik

Çocukların sağlıklı ve dengeli bir kahvaltı ile güne başlamalarını sağlayacaklarını ve ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin bu destekten yararlanabileceğini vurgulayan Balcıoğlu, seçim döneminde çocuklara verdiği sözü yerine getirdiğinin altını çizerek, bu proje ile ilçede her çocuğun eşit şartlarda eğitim hayatına adım atmasını hedeflediklerini belirtti. Balcıoğlu, sosyal demokrat belediyecilik vizyonları ve adil belediyecilik anlayışları doğrultusunda çocukların eğitim ve sağlığına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti. Projenin amacı, hiçbir çocuğun aç kalmaması ve her çocuğun eğitim hayatına eşit şartlarda başlamasını sağlamak olarak açıklandı.

Çanta dağıtılacak

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte tüm öğrencilere ve velilere başarılar dileyen Balcıoğlu, Silivri Belediyesi olarak 1. sınıfa başlayan yaklaşık 5 bin öğrenciye okul çantası desteği sağladıklarını ve Hatay’daki depremzede çocuklara da aynı yardımı ulaştıracaklarını ifade etti.
Balcıoğlu, Silivri’nin çevre temizliği çalışmalarını artırdıklarını, eksik olan konteynerlerin tedarik edildiğini ve yüksek hacimli yer üstü konteynerlerinin de yakında kullanıma sunulacağını belirtti. Ayrıca, konteyner takip sistemini hayata geçirdiklerini ve şehrin atık toplama rakamlarının her geçen gün arttığını dile getirdi. Başkan Balcıoğlu, çevre temizliği konusunun sadece atık toplamakla sınırlı kalmaması gerektiğini, asıl başarının atıkların ilk noktada ayrıştırılarak azaltılmasıyla elde edileceğini ifade etti.

HİÇ KİMSE ART NİYETLİ OLAMAZ

Bora Balcıoğlu, çevre temizliği ve atık yönetimi konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Balcıoğlu, belediyenin çevre temizliği hizmetlerine yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra, karşılaşılan aksaklıklar ve bu aksaklıkların çözümleri hakkında bilgi verdi. Silivri halkına daha temiz bir Silivri için çağrıda bulunan Balcıoğlu, “Belediyemizin asli görevlerinden birisi çevre temizliği hizmetimizdir. Tüm temizlik işleri personelimiz ellerinden geldikleri, güçleri yettiğince şehrimize hizmet etmeye çalışıyorlar. Seçimin hemen ertesinde ilk birkaç hafta ufak tefek bazı aksaklıklar yaşandı, bunları doğrudan tespit ettik ve bazı çalışma arkadaşlarımızla doğrudan konuşarak çözüme kavuşturduk. Ben gönülden söylüyorum, bizim hiçbir çalışma arkadaşımız art niyetli olamaz. Yalnızca seçim döneminin atmosferi ile ve bazı art niyetli kişilerin-grupların arkadaşlarımızı manipüle etme girişimleri neticesinde bazı arkadaşlarımız kafa karışıklığı yaşadı. Ancak onlarla görüştük ve hata yaptıklarını; bu tip hatalarının da bana değil tüm şehrimize mâl olacağını ve şehrimize zarar vereceğini kendilerine ifade ettim. Ve o arkadaşlarımız da dahil olmak üzere çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

23. Bosphorus Cup ne zaman yapılacak?
3 Eylül 2024 Süper Loto sonuçları belli oldu mu? 3 Eylül Süper Loto Salı çekilişi sonuçları MPİ bilet sorgulama!
İstanbul Valisi Davut Gül, yıkılıp yeniden yapılan okulda incelemelerde bulunacak

İstanbul Haberleri Haberleri