Sahte içkilere sahte barkod basarak piyasaya sürdüler: Şüpheliler serbest bırakıldı

İstanbul'da kaçak etil alkolle ürettikleri sahte içkileri yine sahte barkod basarak tekel bayilere ve eğlence merkezlerine satan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. 30 kişiye işlem yapılan operasyonlarda 95 bin 618 litre etil alkol ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollarla yurda sokulan alkollü içki kaçakçılığının önlenmesi, şüphelilerin yakalanmasına için çalışma yaptı. Yapılan çalışmalarda bazı şüphelilerin dezenfektan ve yüzey temizleyicisi adı altında alkollü içki ürettiklerini belirledi. Şüphelilerin yine sipariş üzerine ellerindeki etil alkolü evlere ve iş yerlerine de sattıkları belirlendi.

Yine aynı şüphelilerin boş alkol şişelerini ellerindeki etil alkolle yaptıkları sahte içkilerle doldurarak sahte barkot bastıklarını, bu içkileri tekel bayiler, bar, restoran ile eğlence mekanları ve otellere sattıkları tespit edildi. Çalışmalarını tamamlayan polis, farklı ilçelerde 18 ayrı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 30 şüpheli yakalanırken adreslerdeki aramalarda 95 bin 618 litre etil alkol, 720 bin bandrol, alkol yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

MHP, Aile Kurumu Çalıştayı düzenleyecek
Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı'nda teknik arıza: Seferler normale döndü
Dolarda ibre yukarıyı gösteriyor! 10 Eylül Salı euro ve dolar ne kadar oldu, kaç TL? Güncel euro fiyatları...

İstanbul Haberleri Haberleri