Roblox'un erişime engellenmesine Ekrem İmamoğlu'ndan tepki: 'Akıl alır gibi değil'

Ekrem İmamoğlu, Instagram’dan sonra, 15 milyondan fazla kullanıcısı olan çevrimiçi oyun platformu Roblox'un erişime engellenmesine ilişkin açıklama yaptı. Kararı eleştiren İmamoğlu "Akıl alır gibi değil" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Instagram'ın erişime engellenmesi sonrası Roblox Corporation tarafından geliştirilen bir çevrimiçi deneyim ve oyun platformu olan Roblox'a da BTK kararıyla erişim engeli getirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) "site bilgileri sorgu sayfasında", Roblox'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi. BTK sitesinde yer alan bilgiye göre çevrimiçi oyun platformu Roblox, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya platformu X üzerinden çevrimiçi oyun platformu olan Roblox'un Türkiye'de erişime engellenmesine tepki gösterdi.

Kararları verenlerin yeni dünyadan, ekonomiden, teknolojiden bihaber olduklarını belirten İmamoğlu "Akıl alır gibi değil" sözleriyle alınan kararı eleştirdi.

İmamoğlu şu açıklamayı yaptı:

Instagram’dan sonra, 15 milyondan fazla kullanıcısı olan ve kullanıcıların oyun geliştirebildikleri çevrimiçi oyun platformu #Roblox'a da erişim yasağı gelmiş olması akıl alır gibi değil. Bu kararları verenler yeni dünyadan, ekonomiden, teknolojiden bihaber akıllar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Aydın'daki orman yangınında 2’nci gün: Hava desteği artırıldı, bir restoran tahliye edildi
78 ilde ruhsatsız silah ve silah kaçakçılığı operasyonu: Bin 847 şüpheli yakalandı
Fatih'teki tarihi Hacı Evliya Çeşmesi yeni yerine taşındı

İstanbul Haberleri Haberleri