Özgür Çelik'ten kayyıma karşı çağrı: 'Bu akşam Kartal Medyanı'nda buluşalım'

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbulluları kayyım kararını protesto etmek için Kartal Medyanı'nda buluşmaya çağırdı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM) belediye başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış, 3 Haziran akşamı Van'da gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Akış'ın yerine Hakkari Valisi Ali Çelik, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiş ve "silahlı terör örgütü yönetme" suçundan yargılanan Akış, 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kayyım ataması sonrası Doğu ve Güneydoğu’nun birçok ilinde valilikler tarafından toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi eylemler yasaklanmıştı. DEM Parti'de kayyım siyasetine karşı "demokrasiyi, halk iradesini ve belediyelerimizi savunmak için" kesintisiz nöbet eylemleri başlatma kararı almıştı.

Kararın ardından çok sayıda şehirde kayyum kararını protesto etmek isteyenler sokaklara çıkmış ve yürümek isteyenler polisin göz yaşartıcı bomba ile müdahalesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Protestolar sürerken CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbulluları bu akşam kayyuma karşı Kartal Medyanı'nda buluşmaya çağırdı.

Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Değerli İstanbullular, İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla bu akşam saat 18.00'da Kartal Medyanı'nda buluşacak, halkın iradesine darbe vuran kayyuma karşı hep birlikte sesimizi yükselteceğiz. Demokratik Türkiye hedefimizde kararlı, hukuk dışı her uygulamanın karışısındayız. Anayasal düzeni ve hür iradeyi savunmak için Kartal Meydanı'nda buluşalım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul'da bugün düzenlenecek Onur Yürüyüşü nedeniyle bazı yolları trafiğe kapatılacak! 30 Haziran 2024
Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı 'gizli tanık' soruşturması tamamlandı
Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat: Sokakları itfaiye ve ambulans geçişi için uygun hale getireceğiz

İstanbul Haberleri Haberleri