Ömer Arısoy: Hayat güzelleşiyor, atmosfer değişiyor

2024-2025 Zeytinburnu Kültür Sanat sezonu açıldı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Arısoy "Hayat güzelleşiyor, atmosfer değişiyor” dedi.

Sezon açılışı konserinde, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu dinleyicilere müzik ziyafeti verdi. Sanatseverlerin ilgi gösterdiği etkinliğe Zeytinburnu Belediye Başkanı Sayın Ömer Arısoy da katıldı. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Arısoy, “Yeni bir kültür sanat mevsimi daha başlıyor. Zeytinburnu Kültür Sanat’ın açıldığı 2009 yılından beri adım adım bir kültür sanat mahfiline dönüşmesini, her gün biraz daha çoğalmasını, tanınmasını, faaliyetlerin çeşitliliğinin artmasını hem ilgi hem coşkuyla izliyorum. Sergi salonlarımızda Türkiye’den ve dünyadan saygın, değerli 112 sanatçının sergisi düzenlendi bu zamana kadar. Bugün açılışını yaptığımız değerli Mehmed Özçay’ın “O Ağaç” sergisi de burada yaptığımız sergileri ne kadar önemsediğimizin göstergesidir. Sanat dünyamızın bu ilham verici ustasına, sanatı ve varlığıyla bizi şereflendirdiği için bilhassa teşekkür ederim. Sözlerime son verirken kültür sanat sezonumuzu açtığımız bu güzel günde davetimize icabet ettiğiniz için öncelikle sizlere; faaliyetlerimizde emeği geçen kültür sanat insanlarına ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hayat güzelleşiyor, atmosfer değişiyor” dedi.

329 özel etkinlik

Açıldığı günden bu yana Zeytinburnu Kültür Sanat’ta; bin 290 seminer ve söyleşi, 485 sinema gösterimi, 1175 tiyatro gösterimi, 18 sempozyum, 329 özel etkinlik, 402 konser düzenlendi.
Tüm bu etkinliklere bugüne kadar 1 milyon 190 bin 248 kişi katıldı. Yine açıldığı günden bu yana resimden, müziğin çeşitli branşlarına, yazarlıktan, halk oyunlarına, hat sanatından, ebruya, minyatüre, tezhibe her yıl ortalama 25 branşta kültür sanat kursu verildi. Bu kurslardan toplam 14 bin 313 kişi sertifika alarak mezun oldu. Her sezon olduğu gibi bu sezon da Zeytinburnu Kültür Sanat, birbirinden kıymetli isimleri ağırlayacak. Ekim ayından itibaren, birçok özel ve önemli etkinlik Zeytinburnu Kültür Sanat’ta gerçekleşecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Adnan Çoban: " Gençlerimiz geleceğimiz, altyapımıza yatırımlar devam edecek"
Kaan Ayhan A Milli kadroda neden yok, kadroda çıkarıldımı, neden yok, sakat mı, cezalı mı?
Barış Alper Yılmaz A Milli kadrodan çıkarıldımı, neden yok, sakat mı, cezalı mı?

İstanbul Haberleri Haberleri