Okullardaki temizlik sorunu İstanbul Valisi Gül ile belediye başkanını karşı karşıya getirdi: Sosyal medyadan atıştılar

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve İstanbul Valisi Davut Gül arasında sosyal medyadan atışma yaşandı. Şahan, okulların pis olduğuna değinirken Gül, "Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler" dedi.

Okullarda temizlik personelin İŞKUR bünyesindeki İşgücü Uyum Programı'ndan karşılanmasına karar verilmesinin ardından ücretin ayda 8 bin 447 lira olması personellerin bulunamamasına neden oldu. Ücretin düşük olması talebin az olmasına yol açarken okullarda temizlik personeli eksikliği velilerin ve öğrencileri zor durumda bırakıyor.

Temizlik personeli bulunamayan okullarda, okullar veliler ve öğrenciler tarafından temizlettirilmeye başlandı. Okullarda sınıfların, tuvaletlerin pislik içinde olması öğrencilerin kolay şekilde hastalanmasına davetiye çıkardı.

Ancak velilerin şikayetlerine rağmen MEB'e göre okullarda hijyen sorunu yok. Geçtiğimiz günlerde MEB tarafından yapılan açıklamada Türkiye genelinde "okullarda temizlik sorunu varmış gibi" gösterildiği ve ihtiyaç veya talep olmadığı hâlde algı operasyonu yapılmaya çalışıldığı savunulmuştu.

RESUL EMRAH ŞAHAN: "DEVLET YETMİYOR, KURUMLAR ÇÖKTÜ"

İstanbul Valisi Davut Gül, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Şişli Belediye Meclisi toplantısındaki konuşmasında okulların pis olduğuna dair yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Şahan, Şişli'de okulların pis olduğunu söyleyerek temizlemek için ellerinden geleni yapacağını savunmuş ve velilerin okul temizlediği dair görüntülere ise "Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü. Bunu kabul edin artık" diyerek tepki göstermişti.

VALİ GÜL'DEN YANIT: 'ÇOK PARALARI VARSA YILLARDIR ÖDEMEDİKLERİ BORÇLARINI ÖDEYEBİLİRLER'

Şahan'ın bu sözleri sonrası Davut Gül, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bir kamu yöneticisi olarak görev yaptığı süre içerisinde siyasi tartışmalara girmemeye azami özen gösterdiğini belirten Gül, Şahan’ın 'Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz' şeklindeki açıklamalarını 'devlet kurumlarını acz içinde gösterme amacı' olarak değerlendirdi.

Sosyal medya belediyeciliğiyle laf cambazlığı yapmalarına izin vermeyeceğiz diyen Gül şunları söyledi:

"Bir kamu yöneticisi olarak görev yaptığım süre içerisinde siyasi tartışmalara girmemeye azami özen gösterdim - göstermekteyim.

Ancak Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın 'Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz' şeklindeki açıklamaları, siyasi polemikten ziyade devletimizi ve devletimizin kurumlarını acz içinde gösterme amacı taşıdığını değerlendirdiğim için bu açıklamayı yapma gereği hissettim.

İstanbul’umuzda toplam 3.963 ilk ve orta dereceli okul bulunuyor. Bu okullarımızda çeşitli statülerde toplam 18.465 temizlik personeli görev yapmaktadır. Bu personelin tüm özlük hakları, kamu kaynaklarından karşılanmaktadır.

"LAF CAMBAZLIĞI YAPMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler.

Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler.

Kendi asli işlerini yaptıktan sonra diğer kamu hizmetlerine ya da öğrencilerimize destek vermek isterlerse bir protokol dahilinde tamamına destek de olabilirler.

Ama 3.963 okuldan 5 tanesine temizlik personeli desteği, 3 milyon öğrenciden 250 tanesine yemek desteği vererek sosyal medya belediyeciliğiyle laf cambazlığı yapmalarına ve binlerce emekçinin ortaya koyduğu hizmeti karalamalarına müsade etmeyeceğiz."

RESUL EMRAH ŞAHAN'DAN FOTOĞRAFLI YANIT

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Gül'ün kendisine yönelik açıklamaları sonrası yeniden paylaşımda bulundu. Velilerin bir sınıfı temizlediğine dair bir görüntü paylaşan Şahan, şöyle konuştu:

"Sizden takdir beklerken sitem duymak bizi üzdü. Ben de seçilmiş bir kamu yöneticisi olarak belirtmek isterim ki; Milli Eğitimimiz de, Belediyelerimiz de devletin kurumlarıdır. Hepimizin amacı evlatlarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerini sağlamaktır. Sizi bilgilendirmemiş olabilirler fakat bu fotoğraf Şişli’de velilerin temizlik yaptığı bir okuldan… Biz kamu hizmetinin nasıl verildiğini görmek için yurttaşımıza bakıyoruz. Yurttaş, devletin aynasıdır. Bu fotoğrafla gördüğümüz ise, okulu temizlemek zorunda kalan velilerdir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

80 bin yıllık kuyruklu yıldızı İstanbul'da görüldü
Kartal'da feci kaza: Minibüs ile otomobil çarpıştı
İstanbul'un göbeğinde ilginç olay: Domuz, işçilere saldırdı 1 kişi yaralandı

İstanbul Haberleri Haberleri