Narin'in ismi Esenyurt'ta yaşayacak!

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali dün akşam düzenlenen konserle final yaptı. Karadeniz müziğinin sevilen ismi Resul Dindar, konser alanında toplanan kalabalığı coşturdu.

Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği’nin iş birliğinde düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali, 6 Ekim Pazar akşamı sona erdi. Festivalin son gününde Resul Dindar, Karadeniz müziğinin en güzel ezgileriyle alanda toplananlara seslendi. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer de festivalin kapanışında yaptığı konuşmada kadın cinayetlerine dikkat çekerek, Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın adını Esenyurt ilçesinde yaşatmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Kardeş Kültürler Festivali’nin kapanışında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, etkinliğin finalinin Karadeniz müzikleri eşliğinde gerçekleştiğini belirterek Resul Dindar’a teşekkürlerini iletti. Özer, festival boyunca meydanları dolduran ilçe halkına da şükranlarını sundu.

“Esenyurt’u kültür ve sanat başkenti yapacağız”

Ahmet Özer’in festivalin kapanışının ardından yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “Mavinin hırçın dalgalarının yeşilin binbir tonuyla buluştuğu Karadeniz Bölgemiz ile eşsiz bir final yaptık.Karadeniz müziğinin sevilen ismi, değerli sanatçımız Resul Dindar, ses olduğu Karadeniz ezgileriyle bizleri güzel bir yolculuğa çıkardı. Karadeniz'in renklerini festivalimize taşıyan @resuldindar'a ve festival boyunca meydanları doldurarak barış ve kardeşlik çağrımıza destek veren on binlerce Esenyurtluya şükranlarımı sunuyorum. Kararlıyız, Esenyurt'umuzu kültürün ve sanatın başkenti yapacağız!”

Narin’in ismi Esenyurt’ta yaşayacak

Öte yandan Ahmet Özer, festival kapanış konuşmasında son zamanlarda yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerine de dikkat çekerek hükümeti görevde çağırdı. Özer; “Geçtiğimiz günlerde Fatih'te iki genç kızımız katledildi. Daha önce de Narin kızımızı kaybetmiştik. Biz Esenyurt'tan, tüm kadınlar adına haykırıyoruz: Kadın cinayetleri son bulsun. Hükûmet görevini yapsın! İnşallah Narin’in adını yaşatmak için yakın zamanda ismini bir yere vereceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Resul Dindar, konser alanını dolduranlara Karadeniz yöresine ait en güzel türküleri söyleyerek seslendi. Horonların tepildiği, halayların çekildiği konser büyük bir coşkuyla tamamlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri