Naci Görür’den çöken binaya ilişkin ilk yorum: Kendiliğinden çökerse depremde ne olur…

Naci Görür’den çöken binaya ilişkin ilk yorum: Kendiliğinden çökerse depremde ne olur…

Dün İstanbul Küçükçekmece’de üç katlı bir binanın bilinmeyen bir sebeple çökmesi nedeniyle 2’si ağır 8 kişi yaralanmış 1 kişi de hayatını kaybetmişti. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür’den konuya dair ilk yorum geldi.

Kişisel X hesabından bir mesaj paylaşayan Prof. Dr. Naci Görür, Küçükçekmece ilçesinin olası İstanbul depreminden en fazla zarar görecek bölgeler arasında yer aldığını belirtti. İstanbullulara da çağrı yapan Görür, “Bugün binalar kendiliğinden çökerse yarin depremde ne olur…” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Görür’ün paylaşımının tamamında şu ifadeler yer aldı:

“Arkadaşlar, Küçükçekmece’de 3 katlı bir bina çöktü. Bu bölge depremde en fazla zarar görebilecek bir bölge. Deprem sırasında deprem dalgaları ile zemin etkileşecek ve üzerindeki tüm yapılar sınanacaktır. Bugün binalar kendiliğinden çökerse yarin depremde ne olur onu düşünemiyorum bile. Beni asıl ürküten şey, sayın büyükşehir belediye başkanımızın söyledikleri. Kendisi İstanbul’da hükümet organlarıyla iş birliği halinde İstanbul’u depreme hazırlamaya hazır olduğunu söylemiş olmasına rağmen henüz daha bir anlaşmanın olmamış olması ve ciddi, planlı ve sürekli bir çalışmanın başlamamış olması işin düşündürücü yanıdır. İstanbul halkı bunu not etmeli ve can güvenliklerinin gereği gözetim, denetim ve talep etme haklarını kullanmalıdırlar, sevgiyle.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan'dan çalışan annelere müjde! 12 ay boyunca 325 avro destek: Başvurular nasıl yapılacak?
Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi: 'En kötüsü geride kaldı'

İstanbul Haberleri Haberleri