Murat Akbaş'tan Akgün'ün küfür ve hareketlerine karşı Gazeteci Mehmet Mert'e destek ziyareti

CHP İstanbul eski İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün haksız itham ve hakaretlerine maruz kalan Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert'e destek ziyaretinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş, geçtiğimiz haftalarda Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün haksız itham ve hakaretlerine maruz kalan Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert'e destek ziyaretinde bulundu; 'Yalnız değilsiniz' mesajı verdi.

Akbaş, “Ne para gücünüz ne iktidarlarınız özgür gazetecileri susturmaya yetmedi, yetmeyecek. Bizim ülkemizde Osmanlı döneminde 1875'li yıllarda gazetecilere yönelik en ağır baskı ve sansür dönemi başladı. 1900'lerde devam etti. Cumhuriyet döneminde ise Demokrat Parti döneminde yoğun baskılar gördük. 12 Eylül ve cunta dönemlerinden daha sert baskılar gözlemlendik. Fakat gazeteciler hiçbir zaman baskı ve zulme rağmen işlerini yapmaktan vazgeçmedi ve vazgeçmeyecek. En ağır koşullar bizim ülkemizde şimdi de yaşanıyor. Günümüzde kendine sosyal demokrat diyenler de aynı baskı kültürünü uygulamaya devam ediyorlar. Nitekim siz de böyle bir baskıya maruz kaldınız, kalıyorsunuz. Biz buna karşılık daima yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı.

Asla yenilmeyeceğiz

Akbaş'a teşekkür eden Mehmet Mert de “Başarıları uğruna yaptıkları her şeyi mübah gören bir kesim var. O kesime yenilmemek lazım. Yenilmeyeceğiz. Her zaman özgür bir şekilde gazetecilik yapmayı sürdüreceğiz. Sizlere de destek ve ziyaretleriniz için çok teşekkür ederiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İSİG Meclisi: 1 ayda 12 çocuk işçi öldü
Maltepe işçisi gelecekten umutlu
Motosiklet ATV'ye çarptı: O anlar kameada

İstanbul Haberleri Haberleri