Metro istasyonlarında bozuk asansör ve yürüyen merdivenler yaşlı ve engelli vatandaşları zorluyor!

İstanbul'un toplu taşımadaki önemli ağlarından metro istasyonlarında, yürüyen merdiven ve asansörlerin bozuk olması özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların zorlanmasına neden oluyor.

İstanbul'da 7'den 77'ye herkesin çoğunlukla kullandığı metrolar, hayatı kolaylaştırarak hızlı ulaşım sağlasa da kimi zamanda özellikle yaşlı bireyleri ve engelli vatandaşları mağdur edebiliyor.

Vezneciler Metro İstasyonu'nda iddiaya göre günlerdir bozuk olan asansörler ve yürüyen merdivenler günde binlerce yolcuya hizmet vermesine rağmen yolcuları mağdur ediyor. Merdivenlerin bozulması nedeniyle bazı engelli ve yaşlı vatandaşlar çareyi yardım alarak ya da temkinli adımlarla yürüyerek buluyor.

Yaşlılar ve engelli vatandaşlar yürüyen merdiven arızasında mağdur oluyor

Veznecilerde kaydedilen görüntülerde bir vatandaş, yaşlı amcanın yürüyen merdivenlerin bozuk olmasıyla yaşadığı zorluğu cep telefonu kamerasına saniye saniye kaydederken yetkililere seslendi.

Vatandaş "Yaşlı amcaya yazık günah değil mi, asansörlerde bozuk, amca yürüyemiyor. Özellikle bu gibi arızaların bir an önce çözüme kavuşmaması yaşlı ve engelli kardeşlerimizi zora sokuyor." diyerek metrodan yaşanan arızanın giderilmesi çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Son dakika: Marmara'da deprem mi oldu? Şiddeti kaç büyüklüğünde, merkez üssü neresi 4 Eylül 2024
Boğaz'da denize giren adam boğulma tehlikesi geçirdi, yardıma polis koştu
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: PKK'ya ait 20 hedef vuruldu

İstanbul Haberleri Haberleri