Mehmet Şimşek'in istifa iddiası! İmamoğlu'nun danışmanı iktidardaki bazı isimleri işaret etti: 'İtibar suikasti'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ekonomi danışmanı Serkan Özcan, Mehmet Şimşek hakkında çıkan istifa iddialarının bazı iktidar unsurları tarafından çıkarıldığını söyledi.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğini öne sürmüştü.

İddialar kısa sürede gündemde bomba etkisi yaratırken açıklamalar da peş peşe geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görevinden istifa etmek istediği" iddiasının doğru olmadığını belirtmiş ve piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulduğunu ifade etmişti.

Ardından konuya dair açıklama yapma gereği hisseden Mehmet Şimşek ise istifa ettiğine yönelik çıkan iddiaları yalanlayarak "Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir. Uydurma hikayelerle ekonomimizin ve piyasalarımızın etkilenmesine asla izin veremeyiz." demişti.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Mehmet Şimşek hakkında istifa haberleri üzerinden piyasa dolandırıcılığı yapıldığını söylemiş ve haberleri yayanlara ilişkin gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını duyurmuştu.

Serkan Özcan: İddialar bazı iktidar unsurları tarafından çıkarıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ekonomi danışmanı Serkan Özcan, Mehmet Şimşek hakkında çıkan ‘istifa’ iddiasının bazı iktidar unsurları tarafından çıkarıldığını söyledi.

Sosyal medyada konuya dair değerlendirme yapan Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak Şimşek ve ekibini açık bir şekilde desteklemesini önerdi.

Özcan'ın açıklaması şu şekilde:

"Sn.Mehmet Şimşek ile ilgili dedikoduların “ülke batarsa batsın” diye düşünen müzmin muhaliflerden çok, Sn.Bakan’ın koltuğunda gözü olan bazı iktidar unsurları tarafından çıkarıldığını düşünüyorum.

Çünkü dedikoduya ve itibar suikastine fazlasıyla alıştılar. Uygulanan program; sadece yüksek faize dayanan, diğer iktisadi alanlarda cılız kalan, başta hukuk olmak üzere ekonomi dışı alanlarda gerekli değişiklikleri içermeyen bir programdır. Ancak uyguladığı programın eksikliklerine rağmen,

Sn.Şimşek’i müktesebat olarak Berat Albayrak, Şahap Kavcıoğlu ve Nurettin Nebati gibi kendinden önceki idarecilerle kıyas etmek dahi büyük bir ayıptır.

O nedenle çağrımı yineleyerek, hiç vakit kaybetmeden Sn.Cumhurbaşkanı’nın kamuoyu önünde Sn. Şimşek’i ve ekibini açıkça desteklemesini öneriyorum. Bu çağrım kırılgan dengelere sahip ülke ekonomisinin geleceği için tercih değil bir zarurettir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul'da barajlar alarma geçti! 25 Ağustos 2024 güncel baraj doluluk oranı yüzde kaç, megakentin kaç günlük suyu kaldı?
Esenyurt'taki rezidansta gece saatleri yangın!
İstanbul'da eline aldığı çekiçle ATM'ye saldırdı!

İstanbul Haberleri Haberleri