Maltepe’de toplumsal cinsiyet eşitliği için bir adım daha

Maltepe Belediye Meclisi’nde, birçok Avrupalı kentin katılımı ile yaygınlaşan “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı” nın imzalanması için Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen’e yetki verildi.

Maltepe Belediye Meclisi’nin eylül ayı toplantılarının ikincisi, Maltepe Belediye Meclisi Birinci Grup Başkanvekili Nimet Karabulut Başkanlığı’nda Maltepe Belediye Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin (CEMR) hazırladığı Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nın imzalanması için Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen’e yetki verilmesiyle ilgili öneri oy çokluğuyla kabul edildi.

CİNSİYET EŞİTLİĞİNİN SAĞLANMASI TEŞVİK EDİLİYOR

Birçok Avrupalı kentin katılımı ile yaygınlaşan sözleşmeyle Avrupa’daki yerel ve bölgesel yönetimlerin cinsiyet eşitliği konusunda yerel yaşamın her aşamasında somut adımlar atarak taahhütlerde bulunmaları teşvik edilmesi amaçlanıyor. Köymen’e Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği şartı ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesi için yetki verildi. Sözleşmeye taraf olan yerel ve bölgesel yönetimler, kadın ve erkek eşitliği konusunda öncelikleri, kaynakları ve eylemleri kapsayan Eşitlik Eylem Planı hazırlamayı ve bu planı kendi yerellerinde uygulamayı ve yaygınlaştırmayı taahhüt ediyor.

MALTEPE’YE 4 KARDEŞ İLÇE GELDİ

Toplantıda Maltepe Belediye Meclisi’nde, Rize’nin Pazar ve Ardeşen belediyeleri ile Düzce’nin Akçakoca ve Zonguldak’ın Kilimli ilçesinin Gelik Belediyesi’nin kardeş belediye olarak kabul edilmesiyle ilgili öneriler, oy birliğiyle kabul edildi. Kardeş belediyelerle ekonomik, sosyal, çevre, araç, iş makineleri konusunda karşılıklı iş birliği ve yardımlaşma yapılması, kültür, sanat ve spor alanlarında ortak faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Toplantıda Maltepe Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) arasında yapılacak iş birliği protokolünü imzalamak için Başkan Köymen’e yetki verilmesi de kabul edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

TDED'den uluslararası öğrenciler için deneme yarışması

İstanbul Haberleri Haberleri