Maltepe’de 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’inci yılı, Maltepe’de coşkulu bir şekilde kutlandı.

Maltepe’de 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Onlarca Maltepeli belediye önünde toplanarak, belediye bandosunun seslendirdiği marşlara eşlik etti. Hep birlikte ellerinde meşaleler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri eşliğinde, Belediye Başkanı Mimar Esin Köymen’in de katılımıyla fener alayı gerçekleştirildi. Sloganlar ve marşlarla ilçe meydanına doğru gerçekleştirilen yürüyüşe araçlar kornalarıyla, evlerindeki vatandaşlar da bayrak sallayarak eşlik etti.

“30 AĞUSTOS SADECE ASKERİ BİR ZAFER DEĞİLDİR”

İlçe meydanına varıldığında Maltepe Belediye Bandosu, marşlar eşliğinde mini bir konser verdi. Ardından konuşma yapan Başkan Esin Köymen, “30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Anadolu topraklarında işgale son veren, bağımsızlık mücadelemizin en büyük zaferi olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 102. yılını ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutluyor, bu zaferin mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı, sadece askeri bir zaferin değil, aynı zamanda bir milletin özgürlük ve bağımsızlık iradesinin zaferini temsil eder. Türk ordusunun Dumlupınar’da kazandığı bu büyük zafer, Cumhuriyet’in temellerini atmış ve Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.” dedi.

BAŞKAN KÖYMEN’DEN DEVRİM VURGUSU

Konuşmasında devrimlerin de önemine değinen Başkan Esin Köymen sözlerini şöyle tamamladı: “Büyük Zafer’in 102. yıldönümünde egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu anlayışı ile kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim, bilim, kültür, sanat sanayi, teknoloji ve kentleşme alanındaki devrimlerini, genç Türkiye’nin modernleşme sürecinin simgesi ve Cumhuriyet kültürünün yansıması olan değerlerimi koruyup geliştirmek en önemli görevlerimizdendir. Laik, demokratik, parlamenter sistemin bütün kurum ve kurallarıyla yeniden işler hale getirilmesinin, bağımsız, eşitlikçi ve özgürlükçü Cumhuriyet mücadelesinin yükseltilmesinin tarihsel sorumluluğumuz olduğu bilinciyle, bütün yurttaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

VEDA GÖSTERİLDİ

Başkanın konuşması sonrasında Zülfü Livaneli’nin senaryosunu yazıp yönettiği, başrollerini Sinan Tuzcu, Dolunay Soysert, Özge Özpirinçci, Serhat Kıılç ve Ezgi Mola’nın paylaştığı, 2010 yapımı, Atatürk’ün çocukluk arkadaşı Salih Bozok’la yaşadığı dostluğu ve çarpıcı anılarını konu olan “Veda” filmi gösterildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Paramotor kullanarak saldırı hazırlığı yaptılar: Kırmızı ve gri kategoride aranan teröristler etkisiz hale getirildi
Eminönü Meydanı'nda Filistin'e destek eylemi
Esenyurt'ta toplanan sokak köpekleri, park halindeki motosiklete saldırdı!

İstanbul Haberleri Haberleri