Maltepe işçisi gelecekten umutlu

Maltepe Belediyesinde toplu sözleşme taslağını işçiler hazırladı. Belediye işçileri, “Önceki sözleşmeleri geliştirerek kazanımlarımızı artırmak istiyoruz” dedi.

Maltepe Belediyesi işçileri yeni dönem toplu iş sözleşmesine hazırlanıyor. Her toplu iş sözleşmesi sürecinde olduğu gibi Maltepe Belediyesi işçilerinin gözü taslaktaki ücret maddelerinde. İşçiler birkaç ay içinde eriyip gitmeyecek bir sözleşme imzalamak istiyor ancak işçiler, toplu sözleşmelerin sadece ücret artışlarından ibaret olmadığını da anlatıyor. Sözleşmelerin; ücretleriyle beraber, sosyal haklarını, izinlerini, ikramiyelerini güvence altına almanın yolu olduğunu söyleyen işçiler her sözleşme döneminde haklarını bir adım daha ileriye taşıdıklarını anlattı.

Haklarımızı ileriye götüreceğiz

Maltepe Belediyesi'nde süpürgeci olarak çalışan bir kadın temizlik işçisi en çok karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümlerini, bir araya gelerek tartıştıklarını ve bu çözümleri TİS taslağına eklemeyi bildiklerini söylüyor. İşçi, “Sokakta süpürgeci olarak çalışan 25 kadın var. Halk sokakta belediyeye olan tepkisini ilk olarak bizlere gösteriyor. Sanki bizler bir aracıymışız gibi davranılıyor. İşimiz olmayan işleri emrettikleri oluyor. Buna haklarımızı bilerek karşı koyuyoruz. Regl iznini ben ilk defa burada gördüm, şimdi o hakkımızı daha da ileriye götürecek maddeler ekledik taslağımıza” dedi.

İş tanımı dışında iş yapmayacağız

Belediyenin kreşlerinde çalışan Genel-İş üyesi bir öğretmense tanımlı işlerinin dışında işlere gönderilmiş olmalarından yakınarak, “Müdürler ve amirler bunu bir mobbing aracı olarak kullanıyor. Benim görevim belli, yapacağım iş belli, onun dışında işlere itip işçiyi istifa ettirmeye çalışıyorlar. Sendika geldiğinden beri böyle işlerin sayısı azaldı. Çünkü örgütlüyüz, böyle bir mobbingle karşılaştığımızda topluca karşısında duruyoruz. Şimdi bir de bunu toplu sözleşmede maddeleştirerek iş tanımımızın dışında iş yaptıramayacaklarını söylemiş olduk” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Esenyurt'taki sanayi sitesi yakınlarında yangın çıktı!
Heimlich manevrası bir kez daha hayat kurtardı
Murat Akbaş'tan Akgün'ün küfür ve hareketlerine karşı Gazeteci Mehmet Mert'e destek ziyareti

İstanbul Haberleri Haberleri