Maltepe Belediyesi'nden Gençlik Çalıştayı

Maltepe Belediyesi, 2024-2029 Stratejik Plana Hazırlık için Gençlik Çalıştayı gerçekleşti.

Gençliğin Yüzleri İstanbul Politika önerileri kapsamında, 18-30 yaş arasındaki gençler ile birlikte 25 Temmuz Perşembe günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gençlik çalıştayı gerçekleştirildi. Genç Yüzler İstanbul politika önerilerini anlattı. Çalıştayda gruplar halinde atölye çalışması yapıldı. Gençler Maltepe Belediyesi’nin Stratejik planı için gençlik stratejileri geliştirdi.

Gençlerin talepleri yerel yönetimlere ulaşıyor

Ulusal Demokratik Enstitü(NDI) ve Sosyal İklim Derneği tarafından gençlerin, demokratik bir ortamda seslerini yükseltmesi amacıyla yürütülen Gençliğin Yüzleri, belediyelerin stratejik plana hazırlık sürecinde gençlik çalıştayları düzenleyerek gençlerin taleplerini yerel yönetimlere ulaştırmayı hedefliyor. Bu kapsamdaki gençlik çalıştaylarının sonuncusu ise Maltepe Belediyesi 2024-2029 Stratejik Plana Hazırlık için gerçekleşti.

Çalıştayda Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz ve Ulusal Demokratik Enstitü Program Sorumlusu Selin Peker Gençliğin Yüzleri hareketini anlattı. Maltepe Belediyesi Sosyal Politika ve Eşitlik Biriminden Sosyolog Aslı Akman ise “Stratejik planı Maltepelilerle hazırlamak istiyoruz çünkü burası burada yaşayan vatandaşlarımızın belediyesi. Çok kapsayıcı bir stratejik plan hazırlamak istiyoruz. Gençliğin Yüzleri’ne çok teşekkür ederiz, bu dönemde Maltepeli gençlere ulaşmakta bize çok kolaylık sağladılar. Sizlerle bir arada olduğumuz için çok mutluyuz” dedi. Sonrasında Genç Yüzler kısa sunumlar ile İstanbul Politika önerilerini anlattı. Politika öneri başlıkları şunlardı; Gençlerin Barınma ve Konut Sorunları, Belediyelerin Gençlerin Barındığı Alanlara Yönelik Deprem Politikalarının Eksikliği, Gençlik Odağında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Politikalarının Eksikliği, LGBTQIA+ Bireylerin Kamusal Alanda Temsil ve Katılımı Önündeki Engeller. Politika Önerileri Kapsamında belediye temsilcileri, genç yüzler ve sivil toplum örgütleri çalışanları arasında yuvarlak masa tartışmaları yapıldı. Stratejik Plan Kapsamında Hazırlanacak Maddelerin sunumu hazırlandı.Toplantının değerlendirilmesi ardından kapanış yapıldı.

Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz, “Belediyelerle gençlerin diyalogunu geliştirerek, politika önerilerimize yönelik straretejileri hayata geçireceğimiz adımlarda bulunmak istiyoruz.” dedi.

Ulusal Demokratik Enstitü Program Sorumlusu Selin Peker ise, “Bu çalıştayı küçük bir adım olarak görüyoruz. Sizler bu politika önerileri hakkındaki fikirlerinizi sunarak belediyenin hazırladığı stratejik plan çerçevesinde bir adım atmış olacaksınız” dedi.

Gençlerin kurguladığı ortak akla dayalı bir çözüm üretme süreci olan Gençliğin Yüzleri; gençlerin taleplerini siyasi partiler tarafından görünür kılmak, demokrasiye katılımlarını güçlendirmek ve gençlerin ortak meselelerine çözümler üretmek üzere tarafsız, partiler üstü ve şeffaf bir ortam için alan açıyor. Her görüşten siyasetçilerin parti programlarını oluştururken yararlanabilecekleri bir sivil gençlik hareketi olan bu program; Ulusal Demokratik Enstitü ve Sosyal İklim Derneği desteğiyle gerçekleştiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

MSB duyurdu: Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Yine bir asansör faciası daha... 4'üncü kattan yere çakıldı: Yaralılar var
Diyarbakır’da boş binanın çatısı alevlere teslim oldu: Yangın rüzgarın etkisiyle büyüdüy

İstanbul Haberleri Haberleri