Maltepe Belediye Başkanı Köymen, Yalı halkıyla buluştu

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, “mahalle toplantıları”nın ikincisinde Yalı Mahallesi sakinleriyle buluştu.

Maltepe Belediye Başkanı mimar Esin Köymen’in Büyükbakkalköy Mahallesi ile başlattığı mahalle toplantılarının ikinci adresi Yalı Mahallesi oldu. Maltepe Belediyesi’nce Beşçeşmeler Meydanı’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Yalı Mahallesi Muhtarı Arzu Turna, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çoğunlukla temizlik, kentsel dönüşüm, ilaçlama, güvenlik, trafik, sokak hayvanları, kaçak göçmenler, alkol ve gürültü üzerine sorunların geldiği toplantıda Başkan Köymen açılış konuşması yaptı. Köymen konuşmasında, “Katılımlarınız için sayın muhtarımıza ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Biz yerel yönetimlerde birlikte yönetmekten ve aslında yönetmekten çok yaşadığımız yerde sorumluluk bilinciyle sorunlarımızı birlikte çözebilmek için birlikte hareket etmekten bahsetmiştik. Bunun için de birkaç tane önerimiz olmuştu. Toplumcu yerel yönetim modeli içerisinde mahalle meclislerinin oluşturulması ve her mahallede, özellikle yaşadığı çevreyle kurduğu ilişkileri sağlam olan, duyarlı olan hemşerilerimizle birlikte sorunların tespit edilmesi, bu sorunların çözümlerinin yine birlikte oluşturulması ve bunları hayata geçirirken, geçirdikten sonra da bunların korunmasıyla ilgili de bir düzenlemeden bahsetmiştik. Bu anlamda mahalle buluşmalarına başladık ve ilk mahalle buluşmamızı pazartesi günü Büyükbakkalköy’de yaptık. Yöntem olarak e-5 üstü mahallelerle, e-5 altı mahalleleri zigzag çizerek devam edeceğiz. O yüzden ikinci buluşmamız Yalı Mahallesi’nde. Her mahallemizin seçim sürecinde de yaptığımız çalışmalarda tespit ettiğimiz sorunlarını biliyoruz, bunların bir kısmına göreve geldikten sonra çözüm üretmeye çalıştık ama bir kısmı uzun vadeli çözüm önerileri gerektiriyor, elbette. Temizlik başta olmak üzere imar sorunlarıyla ilgili çokça eleştiri de alıyoruz.” dedi.

“NOTLARIMIZI ALMAYA GELDİK. SÖZ SİZDE”

Bulundukları alanın Balıkçıköy Kentsel Sit Alanı olduğu, koruma kurulları ve İBB ile birlikte burada çalışma yaptıklarından da bahseden Köymen sözlerine şöyle sürdürdü: “En başından itibaren söylediğimiz gibi ‘Kent hakkı, Maltepe halkı’ diye yola çıkmıştık ve ‘Maltepe’de Yaşam Var’ dediğimiz şey, hepimizin yaşadığımız yerde çok daha sağlıklı ve mutlu yaşayabilmesiydi ve süreç buna dönüşmüştü. Çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere, Maltepe’nin geleceği açısından da bir çalışmanın yürütülebilmesi ve bu çalışmanın da sürdürülebilir olması, amacımız. Bugün buraya bizden daha çok sizleri dinlemek ve notlarımızı almak için geldik. Sorularınız bizim için önemli. Dolayısıyla biz mahalle bazında yaptığımız çalışmalarda sizlerden gelen soruları ve önerileri de dikkate alarak çözüm önerilerini üretmek için bir çalışma hazırlayacağız ve 18 mahallemiz bittikten sonra ikinci turlarda da yaptığımızı ve yapamadıklarımızı tekrar sizlerle paylaşacağız.”

“ONLARA İYİ DAVRANMALI, SAHİPLENMELİYİZ”

Başkan Köymen toplantıda kendisine yöneltilen 33 soruyu tek tek not alarak cevapladı. Köymen mahallede yaşanan en önemli sorunların kentsel dönüşüm ve temizlik olduğunu ifade ederek, kapanış konuşması da yaptı. Köymen, “Alanda yaptığımız kısa gezide de, toplantılarda da sokak hayvanlarıyla ilgili sorunlar geliyor. Elbette birlikte yaşadığımız canlılar var. Ama gerçekten öyle bir kutuplaşmaya doğru gitmeye başladı ki lütfen bu kutuplaşmanın da önüne geçelim. Yani bir tarafta hayvanseverler, bir tarafta da bütün hayvanların ortadan kaldırılması ve itlaf edilmesini öneren kesimler oluşmaya başladı. Bu gerilim noktası da bazen besleme sıkıntılarıyla ilgili olabiliyor. Daha önce de ifade ettik, bizim hayvan bakım merkeziyle ilgili hem Büyükşehir Belediyesi, hem de Ataşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir projemiz var. Biz sokak hayvanlarının, saldırgan değilse, sürekli bir yere biriktirilmesinden yana değiliz. Saldırgan hayvanlarımızla ilgili bakımların yapılması ve bunların elbette rehabilite edilmesiyle ilgili çalışmalarımızı yapacağız ama onlara iyi davranmamız ve sahiplenilmesi gerektiğini de ifade etmek istiyorum.” diye konuştu. Köymen, emsal artışlarının Maltepe’ye büyük yük getireceğinden ve bu artışlardan ziyade parsel birleşmesiyle ve ada bazında toplu artışların daha faydalı olacağını ve çalışmalarını bu yönde yürüttüklerini ifade ederek konuşmasını bitirdi.

MUHTAR TURNA’DAN TEŞEKKÜR

Yalı Mahallesi Muhtarı Arzu Turna ise “Sevgili komşularım ve başkanım hoş geldiniz. Mahallemizin dilek ve şikayetlerini dile getirme fırsatı sağladığı için Esin Başkan’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ben muhtarınız olarak 6 aylık gözlemlerimi ve sizden gelenleri kendilerine ilettim. Sizler de kendi görüşlerinizi beyan edersiniz. Esin Başkan’a duyarlılığından dolayı tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum.” şeklinde teşekkür konuşması yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'ta okula giden çocuğa başıboş köpek saldırısı: Kaçarak markete sığındı
İstanbul Sultanbeyli'de zincirleme kaza: 15 araç birbirine girdi, yaralılar var
İstanbul Fatih'te korkunç kaza...Motosikletin çarptığı küçük çocuk öldü: Sürücünün çok sayıda suç kaydı var

İstanbul Haberleri Haberleri