Küçükçekmece’de sivrisineklere karşı mücadele: İlaçlama çalışmaları hızlandırıldı

Küçükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sıcaklıkların artması ve uygun üreme koşullarının oluşmasıyla ilçedeki üreme alanlarına yönelik çalışmalarını hızlandırdı.

Yaz aylarının kabusu haline gelen sivrisinek, karasinek ve diğer zararlılarla mücadele kapsamında ilçede her akşam 20:00-24:00 saatleri arasında düzenli olarak ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Küçükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde görev yapan Veteriner Hekim Çiğdem Eral, bu konuda ilçe sakinlerinin dikkatli olması gerektiğini belirtti. Eral, "İlçe sakinlerimizden özellikle balkon, bahçe, garaj gibi alanlarda uzun süreli olarak (minimum 1 hafta) bulunan teneke, kutu, saksı, varil, süs havuzu gibi yerlerde su birikmesine izin vermemelerini rica ediyoruz. Aksi takdirde, bu basit gibi görünen su birikintileri, bir mahalleyi rahatsız edebilecek ölçüde sivrisinek üremesine neden olabilir" diye konuştu.

YAZ MEVSİMİ BOYUNCA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Küçükçekmece Belediyesi tarafından planlı bir şekilde yürütülen ilaçlama çalışmaları sezon sonuna kadar devam edecek. Bu kapsamda, sivrisineklere karşı etkin ve sürdürülebilir bir mücadele sağlanması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Eski ÖSYM Başkanı Demir'in FETÖ'den beraatına itiraz: 'Kanuna aykırı'
Yazar Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD'de yakalandı
Esenyurt'taki hayvan barınağı mevkiinde yangın çıktı

İstanbul Haberleri Haberleri